bondshero

Svi voštani Bondovi na jednom mestu

Od Šona Konerija do Danijela Krejga, Muzej voštanih figura Madam Tiso u Londonu izložilo je figure svih dosadašnjih glumaca koji su tumačili slavnog filmskog špijuna Džejmsa Bonda.
Upriličena povodom premijere najnovijeg nastavka popularnog serijala, izložba, na kojoj svi Bondovi junaci nose smoking, ostaće otvorena u Londonu narednih šest nedelja, da bi potom obišla sve voštane muzeje Madam Tiso širom sveta.
Maksimalno uglađeni, neki od voštanih agenata 007 stoje s pištoljem u ruci, dok drugi zauzimaju opušteniju pozu.
„Angažovano je oko 20 vajara i timova kojima je trebalo četiri meseca da naprave ovih šest Bondova. Puno je novca i vremena uloženo, ali je bilo vredno truda“, rekao je Edvard Fuler, generalni direktor londonskog muzeja, prenosi Rojters.
„Ovo je prvi put da će posetioci moći da izbliza vide sve svoje omiljene Bondove“, napomenuo je on.
U muzeju ističu da je Šon Koneri, koji je prvi tumačio lik Flemingovog junaka u filmu „Dr No“ 1962. godine, prikazan kao Džejms Bond iz „Iz Rusije s ljubavlju“ (1963), a Džordž Lezenbi kao agent 007 iz svog jedinog Bond filma „U službi njenog veličanstva“ (1969).
Rodžer Mur se može videti kao što je izgledao u ulozi u filmu „Špijun koji me je voleo“ (1977), dok se Timoti Dalton pojavljuje kao što je glumio u svoja dva Bond filma, „Dah smrti“ (1987) i „Dozvola za ubistvo“ (1989).
Pirs Brosnan je predstavljen kao u filmu „Sutra nikad ne umire“ (1997), a poslednji Bond, Danijel Krejg, kao u filmu „Skyfall“ (2012).
Poslednji, 24. Bond film, „Spectre“, dolazi u bioskope 26. oktobra.

Povezana vest:  Tom Kruz: "Volim Kejt Holms svakog dana sve više"

PHOTO: www.madametussauds.co.uk