Povratak u buducnost

„Povratak u budućnost I i II“ u Sinepleksu

Povodom 30 godina naučno-fantastične komedije reditelja Roberta Zemekisa „Povratak u budućnost“, 21. oktobra u bioskopima „Sinepleks“, biće prikazana prva dva dela čuvene franšize.
Film „Povratak u budućnost“ imao je premijeru davne 1985. godine, da bi nakon velikog uspeha usledila i dva nastavka.
U prvom delu filma, tinejdžer Marti Mekflaj, nesrećnim slučajem, odlazi u prošlost, u 1955. godinu, pomoću vremeplova koji je napravio njegov prijatelj doktor Emet Braun, i upoznaje svoje roditelje tinejdžere.
Marti i Emet u drugom delu franšize putuju u 2015. godinu kako bi sprečili Martijevu decu da ne unište svoje živote, a u trećem nastavku zbog kvara na vremeplovu završavaju na Divljem zapadu.
Povodom jubilarnih 30 godina od izlaska prvog filma, u bioskopima „Sinepleks“ biće prikazani prvi i drugi deo slavne trilogije i to baš simbolično 21. oktobra, na datum kada su junaci filma doputovali u budućnost u specijalnoj vremenskoj mašini.
Majkl Džej Foks proslavio se ulogom nestašnog tinejdžera Martija, kojeg obrazovanje baš i ne zanima, voli da kasni u školu, da sluša rok muziku i vozi skejtbord, dok je ulogu čuvenog Doka glumio fenomenalni Kristofer Lojd.
Karte za specijalnu projekciju filmova „Povratak u budućnost I i II“ su u prodaji na blagajnama bioskopa „Sinepleks Kragujevac Plaza“ i u tržnim centrima „Delta siti“ i „Ušće“.

Povezana vest:  Ričard Drajfus: Film je kao virus zahvatio ceo svet