radnicki kastodori

Rukometaši Radničkog u trećem kolu EHF Čelendž Kupa

Nakon pobede na klubom sa Kosova, Kragujevčani upisuju svoja imena u rukometne anale, a ovaj mladi tim postaje deo istorije. Mnogi od ovih momaka neće biti ni svesni veličine svojih dela oavko rano u karijeri, ali Kragujevac i Srbija pamte.
Radnički je sa 32:26 trijumfovao nad ekipom iz Uroševca Kastriotijem, u istorijskom meču.
Na neutralnom terenu u Danilovgradu Kragujevčani su zasluženo osvajili plasman u treće kolo EHF Čelendž Kupa, gde ih čeka bugarska ekipa Dobrudža.
Do isteka šestog minuta Radnički već stiče opipljivu prednost od četiri gola (6:2).
Iskusni Ivan Milinčić preuzima nešto ofanzivniju ulogu u napadu na 6-0 zonu Kastriotija, dok Rajičević sa dva gola predvodi napad Radničkog.
Isti igrač – Ivan Rajičević realizuje kontru atraktivnim lobom pri rezultatu 7:2 koji je naterao ekipu Kastriotija da zatraži tajmaut već u devetom minutu utakmice.
Nakon tajmauta Kastrioti pravi seriju od 0:2, ali Radnički na ulasku u 12. minut sa igračem više vraća prednost sa starta od pet golova preko Rajičevića i Janićijevića (9:4).
Lekić pravi seriju odbrana, a Kragujevčani ponovo koriste prednost igrača više u 15. minutu kada talentovani 15-ogodišnjak Nikola Stefanović postiže svoj prvi gol u dresu Radničkog za 11:5.
Nikšićanin Luka Radović trećim golom povećava na 12:5 i ostvaruje najveću prednost za Kragujevčane u dosadašnjem toku meča.
Kastrioti za nešto više od tri minuta ulazi u seriju od 0:4 i preko Sulje smanjuje na 12:9 u 22. minutu.
Bislimi je proigran na pivotu za 13:11, a veće neprijatnosti sprečava Lekić odbranom za polu-kontru i drugi gol Stefanovića, koji debituje u EHF takmičenju.
Šou Rajičeviča na ulasku u poslednja dva minuta poluvremena za 17:13. Ivan asistira kod dva pogotka i postiže jedan u seriji Radničkog od 3:1 za 18:14.
18:14 ostaje rezultat na poluvremenu nakon odbrane Lekića, a u senci agresivnog udarca Slimanija koji je čak i u paru sa dvometrašem Zaskokuom imao problema da zaustavi duplo mlađeg Stefanovića.
Salihu je zaradio isključenje u petom minutu nastavka, nakon kojeg Radnički ipak ne uspeva da održi razliku na četiri gola.
Zaskoku je bio efikasan na levom beku protiv odbrane Radničkog 3-2-1. Vučković je tražio povoljnu rotaciju, ali Kastrioti dolazi na 20:19 preko Salihua.
Rajičević sa penala postavlja ključnih 21:19, a isti igrač podiže na 24:21 sa 15 minuta do kraja.
Juniorski reprezentativac Crne Gore Filip Vujović unosi potrebnu svežinu u igru Kragujevčana sredinom drugog poluvremena. Mladi Nikšićanin je bio željan dokazivanja u obe faze igre, a u 47. minutu atraktivno proigrava Rajičevića za 26:22.
Na 10 minuta do poslednjeg zvižduka, Kragujevčane nije zanimalo ništa osim pobede.
Lekić brani pri rezultatu 26:24, ali je kretivno rešenje Rajičevića da Radovića proigra cepelinom bio prestup u očima crnogorskih sudija.
Sledi serija od 2:0 Kragujevčana, gol omalenog Ibrahimija daje kakvu-takvu nadu da Kastrioti ipak može da se održi u meču.
Nakon što je Bislimi bio fauliran na 29:25 Gemaljević brani penal Korabu Sulji i stavlja tačku na nade Uroševčana.
Sa igračem manje, Blagojević postiže svoj prvi gol za za Radnički u sezoni, a u tome mu se pridružuje i Barudžić 31:26
Konačnih 32:26 u poslednjem minutu postavlja Stefanović, svojim trećim golom na asistenciju Blagojevića.

Povezana vest:  EP ŽENE 2014, Norveška u finalu Evropskog prvenstva sa Španijom

Strelci za Radnički: BLAGOJEVIĆ Milan 1, BARUDŽIĆ Miloš 1, JANIĆIJEVIĆ Aleksandar 2, SPASIĆ Đorđe 1, MILINČIĆ Ivan 1, SIMIĆ Strahinja 2, VUJOVIĆ Filip 4, RADOVIĆ Luka 7, STEFANOVIĆ Nikola 3, RAJIČEVIĆ Ivan 9, BARJAKTAREVIĆ Žarko 1
2. kolo Čelendž Kupa: Radnički – Kastrioti, subota 17.10. od 14:00h
Danilovgrad, Sala Policijske akademije
Sudije: Kaluđerović i Vujačić (MNE).
Delegat: Aco Nikolovski (MKD)

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Poraz Zvezde u ponovljenom meču

PHOTO: http://www.rkradnicki.com