Milos Pjevac i Slaven Doslo

Sutra je premijera domaćeg filma Panama u Sava centru

Panama, prvi dugometražni igrani film Pavla Vučkovića imaće bioskopsku premijeru u sredu 21. oktobra u Sava centru sa početkom u 20:30.

„Uzbuđena sam i željno iščekujem premijeru filma pred beogradskom publikom. Imam tremu, ali sam ponosna i srećna što je naš film na kome smo dugo radili na korak od bioskopskih projekcija u Srbiji. Pozivam ovom prilikom sve koji su u mogućnosti da dođu 21. oktobra na premijeru filma i podrže mladu ekipu filma“, izjavila je pred premijeru glavna glumica Jovana Stojiljković, dok njen partner Slaven Došlo kaže: „Panama je moj prvi film i valjda zbog poštovanja prema tome uvek pažljivo osluškujem reakcije publike i nadam se da će što bolje da prihvate to na čemu smo dugo radili. Sava centar je sigurno najveća bioskopska sala u ovom delu Evrope i nadam se da će publika doći u velikom broju“.

Povezana vest:  U biskopu u Jagodini prikazano 130 filmova, gledalo ih 15.000

Odmah nakon premijere, od 22. oktobra, film Panama ulazi u bioskope širom Srbije.

Pavle Vučković u svom filmu donosi ljubavnu priču kojom na suptilan i poetski način govori o trenutnom najvećem problemu mladih ljudi: nepokazivanju emocija, zaziranju od intimnosti i iskrenosti i sveukupnom otuđenju. Dva junaka, u vrhunskoj glumačkoj igri se bore protiv svojih emocija, pokušavajući da sakriju osećanja i tako se priklone modernim konvencijama koje odnose među mladim ljudima svode na isprazno, uzdržano i seks bez emocija. Iz straha da ne budu odbačeni, junaci Vučkovićevog filma proživljavaju unutrašnju, intimnu dramu u kojoj zabranjena ljubav više nije pitanje staleža ili nacionalnosti, već moderne konvencije da su emocije među mladima nepotrebne i odraz slabosti. Saosećanje i empatija su predmet sprdnje. Zato ovaj film, na pametan način, poseduje i društveno kritičku notu, iako se time ne bavi direktno. Tematski univerzalan, na potpuno nov, drugačiji i iskren način govori o onome što je svuda oko nas, ali mi to ne primećujemo.

Povezana vest:  Projekcija uz prisustvo autora: Film "El Šat - Nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka u Muzeju afričke umetnosti

Glavni junak filma Panama je Jovan (Slaven Došlo), koji se, između ostalih devojaka, viđa i sa Majom (Jovana Stojiljković). Odnos sa njom ga u početku ne zanima, ona mu deluje neiskusno i naivno. Međutim, postepeno, njeno ambivalentno ponašanje počinje da ga intrigira. Prateći video snimke i tragove sa interneta, Jovan otkriva Majin paralelni život, upliće se u sopstvenu igru laži i ljubomore. Jovan gubi sebe, očajnički pokušavajući da otkrije ko je zapravo Maja.

Povezana vest:  Kejt Vinslet, Dženifer Garner uručuju Zlatne globuse

Glavne uloge u filmu tumače Slaven Došlo, Jovana Stojiljković, Miloš Pjevač, Tamara Dragićević, Jelisaveta Orašanin. U ostalim ulogama svoj doprinos filmu dali su i Nebojša Milovanović, Aleksandar Đurica, Branka Pujić, Andrija Daničić…

Debitantski dugometražni igrani film Pavla Vučkovića svetsku premijeru je imao u okviru glavnog programa ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala.

Ulaznice za premijeru ostvarenja Panama 21. oktobra sa početkom u 20:30h nalaze se u prodaji na blagajni Sava centra. Specijalna cena ulaznice za premijeru iznosi 250 dinara.