sara snupi

Sara Jovanović farbala Snupijeve kućice za decu iz Zvečanske i Svratišta

U okviru 11. Dečijeg filmskog festivala koji se održava jedanaestu godinu za redom, održan je Snupijev dan u Dvorani Doma Sidnikata. Nasmejani mališani iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine iz Zvečanske i Svratišta, uz pomoć ambasadorke Dečijeg filmskog festivala Sare Jovanović ofarbali su i ukrasili specijalno izrađene Snupijeve kućice. Najpoznatiji bigl na svetu u domaće bioskope stiže u 3D-u od 5. novembra u filmu „Snupi i Čarli Braun: film o Klinjama“.

Povezana vest:  Niz filmskih zvezda u crnoj komediji

Još tri dana deca u prestonici i širom zemlje biće u prilici da gledaju animirane, igrane i sinhronizovane filmove u okviru 11. Dečijeg filmskog festivala – Kids festa. Najkvalitetniji filmovi dolaze iz Norveške, Švedske, Slovenije, Španije, Italije, Danske i SAD-a, a namenjeni su deci predškolskog i školskog uzrasta. Najmlađi će biti u prilici da nesmetano uživaju u avanturama animiranih junaka, jer je većina filmova sinhronizovana na srpski jezik.

Deca koja vole gusare, obožavaće norveški igrani film „Kapetan Sabljozubi“, dok će ih komedija „Prdoprah Doktora Proktora“ nasmejati do suza, dok budu gledali dečake koji lete u nebo, nevaljale blizance i divne pudinge od karamele. Australijski igrani film „Grudvica“ prikazuje avanturu hrabrog psa koji pokušava da zaštiti koloniju pingvina od drugih. Simpatična bela krznena porodica u animiranom finskom filmu „Mumini na Rivijeri“ slavi male radosti u životu, a decu uči kako je lepo biti optimista.

Povezana vest:  Reditelj Flešbeka Aleksandar Janković o filmu

11. Dečiji filmski festival – Kids fest se u Beogradu održava u bioskopima „Roda Cineplex“, „Cineplexx Ušće Shopping Centru“, „Cineplexx Delta City“, „Fontani“ i „Dvorani Doma Sindikata“. U Novom Sadu pozornica Kids festa je „Arena Cineplex“, u Kragujevcu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, a u Nišu centar dešavanja je u bioskopu „Vilin Grad“.

Cene karata za bioskopske projekcije na Kids festu i ove godine su veoma pristupačne, posebno za grupne posete. Posetioci Kids festa biće u prilici da dođu do svojih ulaznica tokom trajanja festivala na blagajnama bioskopa!

Povezana vest:  Premijera filma “Hrabri vitez Trenk" u bioskopu Cineplexx Delta City u četvrtak, 22. septembra

Adresa zvaničnog sajta Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA je www.kids-fest.com