placeniciS nestrpljenjem očekujemo film Plaćenici (THE EXPENDABLES)

 

 

“The Expendables” je beskompromisni akcioni film o grupi plaćenika koji su unajmljeni da se infiltriraju u jednu južnoameričku državu, kako bi zbacili tamošnjeg diktatora. Kada misija počne, članovi grupe će se iznenada naći u mreži izdaje i prevare, shvativši da stvari nisu takve kao što izgledaju. Misija je propala, jedan nevini život je ugrožen, a tim se suočava sa još većim izazovom – kako da, u brutalnim okolnostima u kojima su se našli, sačuvaju prijateljstvo koje ih veže.

Barni Ros (Silvester Stalone) je čovek koji nema šta da izgubi. Neustrašiv i bezosećajan, on je vođa, glas razuma i strateg ove jako povezane grupe ljudi sa margine. Stalo mu je jedino do njegovog kamioneta, aviona i tima odanih, modernih ratnika. Njegov tim se sastoji od Lija Božića (Džejson Stejtam), bivšeg člana Specijalnih vazdušnih snaga i specijaliste za hladno oružje; Jin Jang (Džet Li), stručnjak za blisku borbu; Ave Cezare (Teri Kruz), stručnjak za vatreno oružje; Putarina (Rendi Kutur), veštak za rušenje i intelektualac u grupi; Gunar Jensen (Dolf Lundgren), snajperista veteran koji se bori sa sopstvenim demonima.

Povezana vest:  Još dva Sumraka !?

Kada misteriozni Crkvenjak ponudi Barniju posao koji niko drugi ne bi preuzeo, Barni i njegov tim upuštaju se u misiju koja deluje rutinski: zbaciti generala Gazu (Dejvida Zajsa), zločinačkog diktatora malene ostrvske države Vilene, i okončati dugogodišnje nasilje koje su trpeli građani ove državice. Tokom istraživačkog putovanja u Vilenu, Barni i Božić uspostavljaju kontakt sa Sandrom, devojkom iz pokreta otpora, koja ima mračnu tajnu. Takođe saznaju ko su im glavni protivnici: preispoljni kriminalac, bivši agent CIA-e Džejms Monro (Erik Roberts) i njegov potrčko Pejn (Stiv Ostman). Kada stvari krenu naopako, Barni i Božić moraju da ostave Sandru i tako je, praktično, osude na smrt. Progonjen ovim neuspehom, Barni nagovara tim da se vrati sa njim u Vilenu kako bi pokušao da spasi taoca, kao i svoju dušu.

Povezana vest:  Nezapamćen broj Goja nominacija u istoriji za film „Dobar šef"

Žanr: akcioni/avanturistički/triler

Režija: Sylvester Stallone

Scenario: Dave Callaham, Sylvester Stallone

Uloge: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, David Zayas, Giselle Itié, Terry Crews, Mickey Rourke, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger

Zemlja produkcije: SAD

Godina: 2010.