Ben Kingsley

Oskarovac Ben Kingsli snima film u Beogradu

U Beogradu je u toku snimanje američkog filma „Običan čovek“ (An ordinary man), u kojem glavnu ulogu igra oskarovac ser Ben Kingsli, objavili su elektronski mediji pozivajući se na holivudske magazine.
Film po scenariju i u režiji Breda Silberlinga prati ratnog zločinca koji se krije u stanu i razvija neobičnu vezu sa svojom kućnom pomoćnicom, dok se u spoljašnjem svetu obruč potrage oko njega sve više sužava.
Kingsliju je poverena uloga ratnog zločinca, a pomoćnicu igra mlada islandska glumica Hera Hilmar.
Detalji scenarija nisu objavljeni, pa još nije poznato u kom ratu je učestvovao lik koji tumači Kingsli. Ovaj glumac širokog spektra često je igrao negativce, ali je Oskara dobio za naslovnu ulogu u filmu „Gandi“ (1983).
Kingsli je nova u nizu svetskih zvezda koja snima u Beogradu, posle Kevina Kostnera, Pirsa Brosnana, Rejfa Fajnsa…
Srbija je poslednjih godina sve češće domaćin stranim filmskim producentima, pružajući raznovrsne lokacije, prirodne lepote, ali i usluge vrlo stručnih filmskih radnika po nižim cenama nego na zapadu.
Reditelj Silberling, prema podacima sa sajta „imdb“ (internešenal muvi data bejz), radio je serije „Zakon Los Anđelesa“, „Policajci iz Njujorka“, „Sudija Ejmi“, kao i filmove „Kasper“, „Grad anđela“, „Lemoni Sniket“…

Povezana vest:  Srpska premijera dokumentarca o Ivi Gregureviću na 67/68. Martovskom festivalu

PHOTO: Astrid Stawiarz/Getty Images Entertainment