Danijel Krejg - Spektra

Bond obara sve rekorde

Najnoviji, 24. nastavak avantura Džejmsa Bonda, „Spektra“, nastavlja da obora rekorde u gotovo svim zemljama u kojima je počeo da se prikazuje. 
U Velikoj Britaniji, gde je imao premijeru 26. oktobra, u prvoj nedelji je zaradio više od 58 miliona evra, time je sa prvog mesta svrgnuo film „Hari Poter i zatvorenik iz Askabana“ iz 2004. koji je u prvih sedam dana inkasirao 34 miliona evra. 
U Holandiji, „Spektra“ je zaradila 3,3 miliona evra, u Finskoj 2,35 miliona evra, u Norveškoj 2,7 miliona evra, u Danskoj 3,65 miliona evra, a u Švedskoj 2,7 miliona evra.
-Veoma smo zahvalni svim fanovima Džejmsa Bonda – izjavili su producenti Majkl Vilson i Barbara Brokoli. 
Prethodni nastavak popularne franšize, „Skyfall“, zabeležio je najveću zaradu od svih filmova o agentu 007 – 1,1 milijardu dolara.  Kako prenosi BBC, kritika je puna hvale za „Spektru“ kao i za glumu Danijela Krejga kome je ovo četvrti film u ulozi Džejmsa Bonda. 
-Za nas u MGM je izuzetno uzbudljivo videti da Džejms Bond i dalje pobuđuje znatiželju fanova – rekao je predsednik studija MGM, Geri Barber. 
Očekuje se da će „Spektra“ osvojiti na juriš i američko tržište gde će početi da se prikazuje od 6. novembra. 
Gotovo je sigurno da će se odmah naći na prvom mestu boks ofisa, naročito posle slabašnih rezultata koje su zabeležili filmovi koji su počeli da se prikazuju proteklog vikenda, a od kojih su najgore prošli „Our Brand is Crisis“ sa Sandrom Bulok i „Burnt“ sa Bredlijem Kuperom sa zaradom od 3,3 miliona dolara, odnosno 5,1 milion dolara. 

Povezana vest:  Svečano zatvoren 27. Festival autorskog filma