marakana tura

EPS: Zvezda od 39,9 miliona dinara duga, platila samo 4,6 miliona

Fudbalski klub (FK) Crvena Zvezda od ukupnog duga za struju u iznosu od 39,9 miliona dinara uplatio je svega 4,6 miliona dinara, saopšteno je Tanjugu u EPS-u i navedeno da im je struja bila isključena zbog neredovnog plaćanja rata u okviru reprograma duga za struju.
Taj fudbalski klub je kupac na rezervnom snabdevanju od 1. januara 2014. godine, što znači da na slobodnom tržištu nije izabrao snabdevača strujom. 
Zbog nepotpisivanja Ugovora o prodaji elektricne energije sa potpunim snabdevanjem, tom klubu je obustavljena isporuka struje u avgustu i tada su se obratili dopisom za reprogram duga, navode u EPS-u.
Ugovor o regulisanju duga i za rezervno i za javno snabdevanje od oko 50 miliona dinara na 12 mesecnih rata potpisan je 10. septembra ove godine.
-Pošto nisu poštovali plaćanja rata na način definisan ugovorom, dat je zahtev za obustavu isporuke električne energije, a iako je kupac predao menice kao sredstva obezbedenja, brzo posle potpisivanja ugovora ušao je u blokad, pa nije bilo moguće aktivirati menice kako bi se naplatio dug – objašnjavaju u EPS-u.
Tada se FK “Crvena Zvezda” opet obratila dopisom da se odloži obustava isporuke do 25. oktobra, jer će do tada izmiriti dospele obaveze, ali ni ovaj rok nije ispoštovan i 28. oktobra je dat nalog “EPS Distribuciji” za obustavu.
FK Crvena zvezda ostao je danas na 15 minuta bez struje zbog nagomilanih dugovanja prema Elektrodistribuciji Srbije, potvrđeno je ranije Tanjugu i navedeno da je klub brzo reagovao i potpisao reprogram, koji će platiti u ratama, tako da je uključenja električna energija na stadionu Rajko Mitić.

Povezana vest:  Mihajlović: Opstanak obezbeđen, sad želimo u Evropu