Eva Carneiro2

Eva Karneiro tuži Morinja

Nekadašnja doktorka Čelsija Eva Karneiro podneće ove nedelje privatnu tužbu protiv trenera „plavaca“ Žozea Morinja, preneli su danas engleski mediji. Ona će, prema proceni britanskih medija, ukoliko se na sudu dokaže da je Morinjo koristio diskriminirajući, seksistički rečnik zaraditi mnogo novca, jer je Portugalac bio taj koji je uvredio doktorku, a ne klub.
Karneirova je navodno postigla dogovor sa Čelsijem van suda, pa bi uskoro trebalo da počne da radi u Čarltonu. Ona je u septembru napustila Čelsi, pošto je ušla u sukob sa Morinjom na utakmici prvog kola Premijer lige protiv Svonsija.
Karneirovoj je uloga u Čelsiju značajno smanjena posle incidenta na utakmici sa Svonsijem u avgustu (2:2), kada je u završnici meča utrčala na teren da pomogne Edenu Azaru. Na snimcima utakmice utvrđeno je da je Morinjo izneo niz uvreda na račun doktorke i fizioterapeuta Džona Ferna jer su istrčali na teren.
Fudbalski savez Engleske (FA) je istragom utvrdio da Morinjo nije koristio diskriminirajući rečnik, pa mu nije određena suspenzija.

Povezana vest:  Mesi povređen, možda propusti mečeve reprezentacije