cesare_prandeli_ital

EURO 2012

Prandeli: Strepeli smo poslednjih nekoliko minuta

 

Italijanski selektor Chezare Prandeli rekao je da je zadovoljan plasmanom u četvrtfinale prvenstva Evrope i naveo da su stručni štab i igrači čekali izvesno vreme dok nisu proslavili taj uspeh.

-Strepeli smo poslednjih nekoliko minuta, jer smo čekali ishod druge utakmice u našoj grupi. Na kraju smo drugi, ali nije bilo lako igrati protiv Španaca, Hrvata, pa čak ni protiv Iraca, iako su oni ranije eliminisani. Večeras su dali sve od sebe, igrali su veoma požrtvovamo – izjavio je Prandeli.

Povezana vest:  Blater: Ne bojte se, Brazil će uspešno organizovati SP

Italija će u četvrtfinalu 24. juna u Kijevu igrati sa pobednikom D grupe, Francuskom, Engleskom ili Ukrajinom.

-Večeras smo shvatili da je osim kvaliteta zaista potrebno i srce. Nebitno je sa kime se sastajemo u četvrtfinalu, već smo igrali sa Španijom, koja je aktuelni svetski i evropski prvak. Ako budemo na visini zadatka možemo da pariramo bilo kome – poručio je italijanski selektor.

Povezana vest:  Murinjo više nije trener Reala iz Madrida

Strelac vodećeg gola Antonio Kasano kazao je da je pobeda nad Ircima bila „nešto za šta se ceo tim borio“.

-Najvažnija stvar je bila da prođemo grupu. Nije bilo lako, jedva sam dočekao da sudija odsvira kraj na utakmici u Gdanjsku i da se sve konačno završi – rekao je Kasano.

Kapiten reprezentacije Irske Robi Kin nije bio nezadovoljan večerašnjom igrom, iako je njegov tim na kraju završio sa dva gola u mreži.

Povezana vest:  Zvezda čeka TSC, Partizan u Lazarevcu, debi Saše Ilića

-Mi smo dobro odigrali večeras, ali nismo stvarali povoljne šanse. Razočarani smo što završavamo šampionat bez osvojenog boda, međutim, činjenica da su nam protivnici bili bolji timovi – rekao je Kin.