Danijel Krejg - Spektra

Danas beogradska premijera novog Bonda u 11 sala

Srpska premijera novog Bond filma „Spektra“ biće održana danas u bioskopu Sinepleks na Ušću i to u svih 11 sala tog multipleksa.
U 24. nastavku priče o čuvenom tajnom agentu 007 Džejmsa Bonda ponovo, četvrti put, igra Danijel Krejg. Uloga glavnog negativca poverena je dobitniku Oskara Kristofu Valcu.
Režiju potpisuje Sem Mendez, koji je bio reditelj i na prethodnom filmu iz Bond franšize. U glumačkoj ekipi su i Monika Beluči, Rejf Fajns, Naomi Haris, Endrju Skot i drugi.
Producenti su Majkl Vilson i Barbara Brokoli.
U tom nastavku dugovečnog serijala tajanstvena poruka iz Bondove prošlosti poslaće ga u misiju u Meksiko, a potom i u Rim gde će upoznati Luciju Skiaru, prelepu i misterioznu udovicu poznatog kriminalca.
Bond će se infiltrirati na tajni sastanak i otkriti postojanje zlokobne organizacije poznate pod imenom Spektra.
U međuvremenu u Londonu, Maks Denbih – novi direktor sektora za nacionalnu bezbednost, istražuje Bondove ranije zadatke i traži razloge zbog čega je MI6, koji vodi M uopšte potreban.
Agent 007 tajno zatraži pomoć, kako bi pronašao Medlin Svan, ćerku njegovog neprijatelja kod kojeg se nalazi trag koji vodi do otkrivanja Spektre. Kao ćerka ubice, Medlin razume Bonda više od bilo koga drugog. Kako se on približava srcu Spektre uskoro saznaje za zastrašujuću povezanost između sebe i neprijatelja kojeg sve vreme pokušava da pronađe.
Najnovije avanture Bonda već obaraju rekorde gledanosti u gotovo svim zemljama u kojima su počele da se prikazuju.
U Velikoj Britaniji, gde je 26. oktobra bila svetska premijera, u prvoj nedelji je zaradio više od 58 miliona evra i time sa prvog mesta skinuo hit „Hari Poter i zatvorenik iz Askabana“ iz 2004. koji je u prvih sedam dana zaradio 34 miliona.
Odličan je odziv publike i u drugim evropskim zemljama, a kritika je takođe puna hvale za „Spektru“ kao i za glumu Krejga.
Premijera u SAD najavljena je za 6. novembar.
Prethodni nastavak „Skyfall“ zabeležio je najveću zaradu od svih filmova o Bondu – 1,1 milijardu dolara i tako višestruko isplatio svoj budžet od 200 miliona dolara.

Povezana vest:  45. FEST sutra predstavlja film sa 14 nominacija za Oskara - “La La Land”