Tamara Hadzi-Djordjevic foto

Pijanistkinja Tamara Hadži-Đorđević u Gvarneriusu

Pijanistkinja Tamara Hadži-Đorđević nastupiće 6. novembra u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije, u okviru Ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.
Na programu koncerta biće dela Betovena, Šuberta, Rahmanjinova, Lista, Vagnera, a gošća koncerta biće pijanistkinja Jovana Jovanović.
Tamara Hadži-Đorđević (23), višestruko nagrađivana mlada pijanistkinja, osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi Vatroslav Lisinski. Osnovne akademske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu završila je u klasi prof. Dejana Stošića 2013. godine.
Iste godine upisala je i master studije, koje je završila sa najvišim ocenama.
Stipendista je grada Beograda za 2012. kao i Fonda za talente Republike Srbije Dositeja za 2013. i 2014. Dobitnica je nagrade iz fonda FMU Slobodanka Milošević – Savić.
Za vreme studiranja nastupala je u Sali Dečijeg kulturnog centra, Kulturnom centru Čukarica, Narodnoj biblioteci Srbije, KC Rakovica i na festivalu AFEST u Novom Sadu. Pohađala je majstorske kurseve kod Žana Fransoa Antoniolija, Arba Valdme i Aleksandra Madžara, kao i kurs klavirskog dua kod Lidije i Sanje Bizjak.
Aktivna je i na polju kamerne muzike.
Ciklus „FMU i Gvarnerius nagrađuju“ organizuje se treću godinu zaredom uz podršku kompanije NELT.
Ulaz je slobodan.

Povezana vest:  Žena pred kojom su klečali slavni muškarci: Almin prvi poljubac