Najvazniji-decko-na-svetu-Plakat

Debitantski dokumentarac rediteljke Tee Lukač premijerno u Domu omladine Beograda

„Najvažniji dečko na svetu“ je debitanski dokumentarni film rediteljke Tee Lukač. Film se bavi odnosom fanova prema svojim idolima kroz prizmu fanova Džastina Bibera iz Srbije i regiona i postavlja pitanja o tome šta za mlade znači uspeh u 21. veku, kako čitaju poruke koje im se šalju, zašto tako strastveno veruju u njegovu priču i najvažnije – da li je Džastin zaista jedini koji ih voli i razume?
Ekipu filma čine Stefan Vučković, Mina Nenadović, Boris Zaborski, Saša Rančić, Ivan Marković, Jelena Čikeš, Nikola Silić kao i Aleksandra Kovač koja je komponovala originalnu muziku za film.
Radnja filma prati Borisa Mitrovića koji je najveći fan Džastina Bibera na Balkanu. Po uzoru na svog idola, naoružan menadžerom, lambordžinijem i bazom fanova na fejsbuku i sam pokužava da ostvari svoje snove u šou biznisu. Dok jedini fanovi sanjaju o danu kada će upoznati svog idola, drugi sanjaju o danu kada će postati nečiji idoli, a film istražuje u kolikom su raskoraku njihovi snovi o uspehu i ljubavi sa njihovom svakodnevicom. Da li je zaista dovoljno samo verovati u svoje snove?
Tea Lukač je do sada režirala kratke igrane filmove, reklame, muzičke spotove kao dokumentace sa kojima je učestvovala na brojnim domaćim i internacionalnim festivalima. Master studiije je završila na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. „Najvažniji dečko na svetu“ je njen prvi celovečenji dokumentarac.
„Sama reč fan često sa sobom nosi negativnu konotaciju te mi je bilo interesantno da dam lice ljudima koji se uglavnom doživljavaju kao bezimena grupa. Džastin Biber je samo povod, budući da je medju prvima jako mlad postigao veliku slavu. Stvorio je mit o sebi, a dobrim delom se to desilo zahvaljući strastvenoj podršci svojih obožavalaca putem društvenih mreža. Mitologizacija njegovog uspeha i način na koji fanovi čitaju poruke koje im on šalje, posebno u periodu adolescentskog doba, govori manje o Džastinu a više o snovima i potrebama mlade generacije koja odrasta uz njega. Čini mi se da je važno otvoriti diskusiju upravo na temu uzroka tih potreba, posebno u Srbiji gde je raskorak između želja i stvarnosti često obeshrabrujući“, ističe Tea Lukač.
„Budući da je tema kojom se film bavi aktuelna, sigurna sam da će reakcije biti raznolike. Nadam se samo da će biti smeha tokom scena koje bi trebalo da budu duhovite, empatije tokom onih koje to nisu, ali i promišljanja o viđenom na putu do kuće.“, kaže Tea i najavljuje svoj novi projekat. „Trenutno sam u fazi pripema za dokumentarni film koji se takođe bavi mitovima, ali je ovaj put, za razliku od popularnih, reč o onima kojima preti zaborav. Pored toga radim i na scenariju za igrani film.“, zaključuje Tea Lukač.

Povezana vest:  20th Century Boys Trilogy u Domu omladine

Četvrtak, 12. novembar 2015. u 20:00
Dom omladine Beograda//Velika sala
Ulaz je slobodan!