flajer---A5_prednjaFilmska revija „Ako ne gledaš fudbal, dođi sa drugaricom u bioskop“

 

U Sava Centru, od 08. do 13. juna održaće se revija filmova, prevashodno namenjena lepšem  polu, pod nazivom „Ako ne gledaš fudbal, dođi sa drugaricom u bioskop“. Od ukupno deset filmova koji će biti prikazani na reviji, distributerska kuća Tuck prikazaće četiri svoja filma, od kojih će jedan imati specijalnu premijeru.

 

08. jun – utorak u 21:00h

 

Film ‘’Da li ste čuli za Morganove?’’

Priča koja je pomerila granice žanra pokrivajući novu oblast u filmu: brak.

Glavne uloge igraju Hju Grant i Sara Džesika Parker a scenarista i reditelj filma je Mark Lorens.

Uspeđan par sa Menhetna, Pol i Meril Morgan imaju skoro savršeni život međutim, postoji samo jedan primetan problem – njihov brak je zapravo u raspadu. Nesklad njihovog ljubavnog života nije ništa u poređenju sa onim što će tek iskusiti: svedoci su ubistva i postaju mete plaćenog ubice. Federalci, štiteći svoje svedoke, odvode Morganove iz njihovog voljenog Njujorka u maleni grad u Vajomingu, i veza koja je već bila pod znakom pitanja preti da se potpuno okonča… osim ako, u svom novom životu, van tekovina savremene tehnologije, Morganovi mogu malo da spuste loptu i ponovo probude plamen ljubavi.

Povezana vest:  Završeno snimanje filma „Izolacija“ reditelja Marka Backovića

 

10. jun – četvrtak u 18:30h

 

Film ‘’Ne zaboravi me’’

Film ’’Ne zaboravi me’’ nam donosi nesvakidašnju priču o snažnoj ljubavi, porodičnim vrednostima i tome koliko je zapravo bitno ceniti svaki proživljeni dan života.

Reditelj ove romantične drame je Alen Culter a uloge tumače Robert Patinson, Emili de Ravin, Kris Kuper, Lena Olin i Pirs Brosnan.

Tinejdžerska super-zvezda Robert Patinson igra Tajlera, mladog njujorškog buntovnika koji ima veoma loš odnos sa svojim ocem od kako je porodična tragedija podelila porodicu. Iako je mislio da niko ne može da razume kroz šta prolazi, čudnim spletom okolnosti on upoznaje Eli. Počinje da se zaljubljuje i kroz njihovu ljubav pronalazi sreću i smisao života. Međutim, uskoro se otkrivaju porodične tajne a okolnosti koje su ih spojile, sada počinju da ih razdvajaju.

Povezana vest:  Nominacije američkog Udruženja scenarista

 

11. jun – petak u 21:00h

 

Film ‘’Koko Šanel i Igor Stravinski’’

Radnja filma reditelja Žana Kovnena, je smeštena u Pariz, 1913. godine.

Koko Šanel je ispunjena svojim poslom i zaljubljena u bogatog i zgodnog Boja Kapela. Igora Stravinskog očekuje prvo izvođenje njegovog baleta „Posvećenje proleća“. I jedno i drugo su revolucionari u svojim profesijama: ona želi da demokratizuje žensku modu, a on hoće da redefiniše muzički ukus.

Koko prisustvuje skandaloznoj prvoj izvedbi „Posvećenja proleća“, koja je sa sobom donela ogromne kritike na račun muzike i baleta, koji su za to doba smatrani suviše modernim i stranim. I dok je Koko dirnuta, Igor je neutešan. Sedam godina kasnije Koko je bogata i uspešna, ali i ožalošćena Bojovim stradanjem u saobraćajnoj nesreci. Igor nakon ruske revolucije dolazi u egzil u Pariz, gde živi u potpunom siromaštvu. Upoznaje ih zajednički prijatelj i oni istog sekunda bivaju snažno privućeni. Ona ga poziva da zajedno sa ženom i četvoro dece dođe da živi u njenoj vili, gde Igor provodi dane komponujući, dok Koko dizajnira haljine. Privlačnost među njima raste i oni ulaze u strasnu aferu.

Povezana vest:  Vinsent Galo u napetom političkom trileru Jeržija Skolimovskog „Nužno ubistvo“ od 25. avgusta u Dvorani Kulturnog centra

Glavne uloge tumače Ana Muglalis i Mads Mikelsen a Radivoje Raša Bukvić se pojavljuje u ovom filmu.

 

Plan BSpecijalna premijera filma,  koji zatvara reviju filmova ’’Ako ne gledaš fudbal dođi s drugaricama u bioskop’’:

13. jun – nedelja u 21:00h

 

Plan B

Glavne uloge u filmu tumače Dženifer Lopez i Alex O Lohlin.

Romantična komedija “Plan B” prati zivot Zoe koja donosi odluku da, nakon mnogo godina zabavljanja, ne ceka vise na savrsenog muskarca i  postane majka. Ali, na dan vestacke oplodnje srece Stena koji bi mogao biti onaj pravi. Pokušavajući da izgradi prijateljski odnos i sakrije ranu trudnoću,  Zoi pravi komične greške.

Ovaj film šalje poruku na duhovit i lep način, a reditelj Alan Pol se do kraja držao ovog plana i tako je napravio modernu romantičnu komediju koja dokazuje da „onaj pravi“ može doći, makar i u pogrešnom trenutku.