Dobar dan da se umre muski 2

Pismo ljubitelja sage „Umri muški“: Sačuvajte duh filma

Nezavisni producent i scenarista Erik D. Vilkinson, takođe veliki fan akcionih filmova „Umri muški“, obratio se u otvorenom pismu Brusu Vilisu, producentu Lorencu di Bonaventuri i reditelju Lenu Vajzmenu, pozivajući ih da „sačuvaju duh“ popularne sage.
Kako prenosi Gardian, Viklinson je zakupio celu stranu Holivud riportera kako bi izneo vlastitu ideju scenarija za novi nastavak franšize koji bi, kako je istakao, bio bliži prvobitnoj verziji.
Sajt Dedlajn je prošlog meseca najavio da producenti planiraju da snime još jedan nastavak u kom bi glavnog junaka, neuništivog njujorškog policajca Džona Meklejna, skupa glumili 60-godišnji Brus Vilis i neko od mlađih holivudskih zvezda.
Veći deo priče bio bi smešten u 1970-tim godinama kada je mladi Meklejn tek pristupio organima reda, dok bi Vilis igrao ostarelog policajca.
„Potrošio sam svu svoju ušteđevinu kako bih vam se obratio danas i rekao vam da obožavam film ‘Umri muški'“, napisao je Vilkinson u poruci, iznoseći detalje svog scenarija u kom ljudi, kojima se Meklejn nekada davno zamerio, svete policajcu tako što mu nameštaju ubistvo, te ga šalju u zatvor među teške ubice i teroriste.
A kada se nekoliko zlikovaca udruži kako bi pobegli iz zatvora i organizovali teroristički napad velikih razmera, jedino će Meklejn moći da ih spreči.
Vilkinson je ubeđen da bi se zahvaljujući njegovom scenariju serijal vratio korenima i postigao veliki uspeh.
„Neće biti surfovanja po vozilima, iskakanja iz aviona ni jurnjava ogromnim kamionima. Samo jedan običan čovek u izvanrednim okolnostima“, zaključio je Vilkinson kom bi ova „reklama“ mogla da pomogne da dobije pisanje scenarija za naredni film.

Povezana vest:  Da li je ovo najbolja i najmoćnija uloga Hoakina Finiksa?