20151114 175204

Timski državni prvak u skvošu za 2015 – ekipa Skvošlenda

Danas je u Novom Sadu, u Skvoš Klubu ADUT odigrano ekipno državno prvenstvo za 2015 godinu. Timsko prvenstvo uvek je prepuno uzbuđenja i neizvesnik mečeva. Na današnjem takmičenju srpski skvoš dobio je još jednu zvezdicu, dvanaestogodišnju Nataliju Vitorović koja je u jednom od najboljih mečeva turnira dobila seniorsku reprezentativku i tako potvrdila da naš skvoš ne treba da brine za svoju budućnost.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Rebensburg pobednica veleslaloma u Ofteršvangu

– Turnir je bio izvanredan, organizacija je bila sjajna a mi smo zadovoljni sa osvojenom bronzom. Čestitam ekipi Skvošlenda na zlatu i nadam se da ćemo ovaj turnir doprineti da se ovaj divan sport popularizuje i ovde kod nas u Novom Sadu – rekao je Pero Mandić, predsednik novosadskog SK Adut, – želim da sa svoje strane pružim punu podršku beogradskom Skvošlendu, pratimo situaciju u kojoj se nalazi i nadamo se da je pred našim sportom svetla budućnost- .

Povezana vest:  MAČEVANJE, Održano Prvenstvo Srbije

Sve ekipe mešovitog su sastava i svaki tim imao je dva muška takmičara, jednog ženskog i jednog juniora. Kuriozitet je da su dva najmlađa takmičara na turniru bili Jovana Krstonošić i Mihajlo Conić koji imaju po 11 godina.

Prvo mesto zauzela je ekipa BSK Skvošlend u sastavu Marko Matanović, Dušan Šikman, Lana Prokić i Aleksandar Šofranac, druga je bila ekipa SK Dunav iz Beograda u sastavu Nikola Filipović, Ivan Popović, Anđela Nešić i Vukašin Vitorović, treće mesto pripalo je novosadskom SK Adut koji je igrao u sastavu Branimir Carić, Dimitrije Lukić, Bojana Milutinović i Jovana Krstonošić.

Povezana vest:  ŠAH, Kod dama, Jugović ili Jelica

Ovim takmičenjem završena je sezona skvoša u Srbiji, a kuriozitet je da je u Novom Sadu, po završetku državnog prvenstva odigran i prvi veteranski skvoš turnir u Srbiji.