mora da ovo nije sve

Premijera filma o Jovanu Simiću 2. decembra u Sava centru

Premijera filma „Mora da ovo nije sve“ održaće se 2. decembra, sa početkom od 20:30 časova u velikoj dvorani Sava Centra. Debitantsko ostvarenje mladog reditelja Uroša Maksimovića bavi se humanitarnom aukcijom dresova koju je pokrenuo dvadesettrogodišnji student Jovan Simić, koji je odlučio da svoju kolekciju dresova koju je skupljao godinama proda i tako pomogne lečenje male Nađe Novaković koju nije poznavao, a kojoj je bilo potrebno 300.000 evra za lečenje teškog oblika leukemije u Nemačkoj, presađivanjem koštane srži.
Film hronološki prati događaje, od samog Jovanovog javljanja Nađinim roditeljima i njegove ideje da skromno animira ljude iz svog okruženja, do toga da akcija, posle jednog novinarskog članka postaje glavna vest u Srbiji i prerasta u nešto mnogo veće što je iko mogao da zamisli, kao i tok njenog lečenja u Frajburgu i njeno potpuno izlečenje i povratak u Srbiju. Prvi kadrovi snimljeni su u decembru 2014. godine u Frajburgu gde je Nađa bila na lečenju, dok je njen oporavak još bio neizvestan nakon druge transplantacije, usled neuspeha u prvom pokušaju. Poslednji kadar filma snimljen je u junu 2015. godine kada su drugari iz Nađinog odeljenja i ekipa filma zajedno sa Jovanom Simićem napravili veliko iznenađenje Nađi i njenim roditeljima pri povratku sa lečenja iz Frajburga. Film se takođe bavi time na koje je sve prepreke nailazio Jovan organizujući dve aukcije dresova u Beogradu i Novom Sadu na kojima je prikupljeno 80.000 evra. U filmu pored Jovana i Nađinih roditelja učestvuju i Zoran Kesić, ekipa serije „Državni posao“, Nenad Pagonis, novinar Darko Nikolić, direktor škole OŠ „Ivo Andrić“, Milan Pašić i Jovanovi drugovi koji su preneli svoje viđenje cele akcije.
Karte su u prodaji na blagajni Sava Centra po ceni od 400 dinara, kao i na Sajmu sporta, gde će od 27. do 29. novembra biti postavljen štand na kojem će posetioci moći lično od Jovana Simića da kupe karte za premijeru. Posle filma je planirana aukcija sportske opreme naših proslavljenih sportista, više o tome na sajtu www.dabudedobro.com.

Povezana vest:  Krivična prijava protiv producenata Ratova zvezda zbog povrede Harisona Forda

Mladi heroj Jovan Simić deo tima Exit fondacije

Humanitarni angažman Jovana Simića nije prošao neopaženo u timu Exit fondacije i mladom heroju je ponuđen posao koji je on sa zadovoljstvom prihvatio: „Drago mi je što je jedna tako velika institucija kao što je „Exit“ stala iza mene i omogućila mi da i dalje ostvarujem svoje akcije i bavim se humanitarnim radom, jer mislim da zajedno možemo da napravimo zaista velike stvari koje još nisu viđene u ovoj zemlji i da sve podignemo na jedan viši nivo. Takođe, planiramo da humanitarne akcije iz Srbije prenesemo na svetsku arenu i dođemo do najvećih svetskih sportista, ali i muzičkih zvezda, Ambicije koje delimo ja i „Exit“ su velike, i nadamo se da ćemo naići na pozitivan odziv javnosti.

Povezana vest:  Šarliz Teron o Pobesnelom Maksu, Šonu Penu, poslu