SVI NA JUG

Komedija „Svi na jug“ od 14. januara u bioskopima

Francuska komedija „Svi na jug“ scenarosta i reditelja Nikolasa Benama i Filipa Lašoa, biće na repertoaru srpskih bioskopa od 14. januara, najavio je danas distributer „Taramaunt“.
Prema sinopsisu, golupčići Sonja i Frenk su pozvali svoje drugare u Brazil, u luksuzni hotel koji je u vlasništvu Sonjinog pompeznog oca, Alena.
Frenk tajno planira da zaprosi Sonju, ali njegovi pokušaji da dobije pristanak njenog oca će završti katastrofalno.
Pored Sema koji juri za svakom suknjom, naivnog štrebera Ernesta, intelektualno ograničenog snimatelja Aleksa i njegove mačo devojke Estel, Frenk uvek završi u nevolji i kao predmet sprdnje.
Mir i tišina Alenovog luksuznog i ekološkog odmarališta pospešuje želju ove ekipe za sambom, divljim žurkama i senzualnim opuštanjima.
Kad Sem isplanira ekskurziju u prašumu gde će se nabacivati slatkim devojkama, Alen će ugrabiti priliku da pošalje svoju brbljivu majku s njima – na Frenkovu odgovornost naravno.
Benamu i Lašo su scenario za „Svi na jug“, pisali zajedno sa Pjerom Lašoom i Žilijen Arudi, tokom postprodukcije prvog dela filma, koji je imao veliku gledanost na iznenađenje autora.
Benamu je objasnio da su ideju za „Svi na jug“ dobili gledajući američki rijaliti program o pokušaju grupe ljudi da prežive u uslovima divljine.
„Odmah smo se setili sličnih filmova iz naše mladosti kao što je „U potrazi za zelenim dijamantom“. Želeli smo da snimimo avanturističku komediju“, dodao je Benamu.
Film je sniman u mestu Itakare, na severoistoku Brazila.
„Tu smo pronašli sve što nam je bilo potrebno. Ekipa sastavljena od Francuza i Brazilaca je snimala u ovom raju za surfere i ljubitelje eko turizma dva i po meseca. Na stotinak metara ćete pronaći prelepo more, divlje šume Amazona, gnezda zmija i male krokodile, sve što vam je potrebno“, primetio je Lašo.
Glavne uloge u ovoj urnebesnoj komediji tumače Filip Lašo, Alis David, Vensan Desanja, Tarek Budali, Žilijen Arudi i Kristijan Klavije,.

Povezana vest:  Izmene na idućoj dodeli Oskara