TF 1 PC Rade Markovic

TEXAS FLOOD I VASIL HADŽIMANOV BAND ZA VIKEND U ZGRADI BITEFA

Texas Flood power trio nastupiće u petak, 15. januara u klubu „Soul Society“ – bivši Bitef (Drinčićeva 1), dok je koncert Vasil Hadžimanov Banda zakazan za dan ranije sa početkom u 22 časa.
Beogradski power trio Texas Flood svoj prvi koncert održao je u decembru 2006. godine u klubu Bitef. U međuvremenu, ovaj tada mladi, perspektivni bend pretvorio se u veoma značajnu atrakciju na domaćoj rok sceni, a frontmen Neša Zlatanović je postao Mr. Swagger, poštovani gitarista i pevač. Objavili su dva albuma, električni „Grinnin’ In Your Face“ i akustični „Naked Blues“, svirali na brojnim mnogi festivalima, a binu su delili sa mnogim značajnim svetskim bluz i rok imenima. U petak, 15. januara Texas Flood nastupa u standardnom sastavu (Nenad Mr. Swagger Zlatanović – gitara i glas, Slavko Radosavljević bas gitara i Vladimir Golubović – bubnjevi) na mestu njihovog nastanka – u Drinčićevoj 1.
Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova (džez, fank rok, world music) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup džez muzici. Pored Vasila u subotu 16. januara će nastupiti i Branko Trijić – gitara, Miroslav Tovirac – bas gitara, Peđa Milutinović – bubnjevi i Bojan Ivković – perkusije.
Nastupi počinju u 22 časa, a karte će biti dostupne na ulazu po ceni od 400 dinara za svaki od koncerata. Broj telefona za rezervacije je 063377483.

Povezana vest:  Tom Džons u bolnici u Monaku zbog dehidracije