Movie Award - Award2010 MTV MOVIE AWARDS

“THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON” (SUMRAK SAGA: MLADI MESEC) DOMINIRAO JE S PET ZLATNIH KOKICA, UKLJUČUJUĆI I NAGRADU ZA NAJBOLJI FILM

Pod vodstvom  najzagriženijih fanova Sumraka, gledaoci su se ove godine udružili u glasanju za svoje omiljene filmove u 12 kategorija. “Sumrak” je dominirao ceremonijom, osvojivši 5 statua zlatnih kokica, uključujući nagradu za Najbolji film koju su najavili Tom Cruise i Cameron Diaz. Robert Pattinson osvojio je dve nagrade, za Najbolju mušku ulogu i najnoviju MTV-jevu kategoriju – Svetska superzvezda. Kristen Stewart je drugi put zaredom osvojila vrijednu nagradu za. Najbolju žensku ulogu.

The Hangover” (Mamurluk) je osvojio dve nagrade – Zach Galifianakis je osvojio nagradu za Najbolji komični nastup, a Ken Jeong dobio je nagradu za Najbolji začuđujući trenutak (Best WTF Moment). Nagrada za  Najboljeg negativca pripala je Rainu za njegovu ulogu u filmu “Ninja Assassin”, a Amanda Seyfried osvojila je zlatne kokice za Najviše zastrašujući nastup (Best Scared As S**T Performance) u filmu “Jennifer’s Body” (Telo lepe Jennifer). Najbolja zvezda u usponu je Anna Kendrick sa svojom ulogom u filmu “Up In The Air”. Nagrada za Najboljeg zlikovca otišla je u ruke Toma Feltona za ulogu Dracoa Malfoya u “Harry Potter and the Half-Blood Prince” (Harry Potter i Polukrvni Princ). Beyoncé Knowles i Ali Larter osvojili su nagradu za Najbolju tuču za šamar u filmu “Obsessed”.

U najiščekivanijem trenutku večeri, dobitnici Oscara, glumici Sandri Bullock uručena je nagrada MTV Generation za njenu dinamičnu karijeru u kojoj je dugo godina zabavljala čitave generacije gledalaca MTV-ja. Nagradu su zajedno sa Scarlett Johansson, čiji je suprug Ryan Reynolds bio nominovan u kategoriji Najbolji poljubac sa Sandrom Bullock u filmu “The Proposal”, uručili Betty White i Bradley Cooper. Aludirajući na vrući poljubac s Ryanom, Sandra je strasno poljubila Scarlett kako se ona ne bi osjećala zapostavljenom!

Povezana vest:  Rediteljski debi Kijanu Rivsa

Veče su začinili i zadivljujući muzički nastupi dve najveće zvezda današnjice. Katy Perry je oživjela sliku s razglednice u dok je premijerno izvodila svoj novi letnji hit “California Gurls”. Na bini joj se pridružio Snoop Dogg, koji je dolebdeo na u svojoj privatnoj oazi – oblaku dima.

Christina Aguilera oduševila je fanove svojim futurističkim, multimedijalnim i ekstravagantnim izvođenjima pesama “Bionic”, “Not Myself Tonight” i “Woohoo” sa svog još neobjavljenog albuma.

Publika MTV-ja imala je priliku da prva vidi inserte iz dugo očekivanih filmova u 2010. godini, uključujući “The Twilight Saga: Eclipse” (Sumrak saga: Pomračenje) i “Harry Potter and the Deathly Hallows“ – drugi deo.

Povezana vest:  Alen, Finčer, Skorseze favoriti Udruženja reditelja

kameron_dijaz_tom_kruzDodela nagrada “2010 MTV Movie Awards” ugostila je najveće holivudske muzičke i televizijske zvezde u sjajnoj ekipi prezentera, među kojima su bili Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner, postava filma “Grown Ups” (Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade i Rob Schneider), Paul Rudd, Jason Segel, Anna Kendrick, Christopher Mintz-Plasse, Aubrey Plaza, Tom Cruise, Cameron Diaz, Zac Efron, Jonah Hill, Jessica Biel, Bradley Cooper, Steve Carell, Miranda Cosgrove, Shaun White, Vanessa Hudgens, Sean “Diddy” Combs, Russell Brand, Will Ferrell, Mark Wahlberg, Scarlett Johansson, Betty White, Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson, T.I., Jessica Alba, Michael Cera, Eva Mendes, Ed Helms and Kieran Culkin.

U pravom “MTV Movie Awards” stilu, veče je bilo prepuno urnebesno smešnih parodija filmova, u kojima se voditelj Aziz Ansari uklopio u scene iz filmova “The Blind Side” and “Precious”, koje je najavljivao mladi srcolomac Justin Bieber. Aziz je je do suza nasmejao svojom imitacijom R. Kellyja, nastupajući u urnebesnoj novoj pesmi iz filma “Avatar”, u kojoj napada British Petroleum, nastavljajući sa svojim parodijama R&B zvezda.

Jedan od najuticajnijih holivudskih producenata,  koji je producirao i dodelu filmskih nagrada, Les Grossman, vladao je binom “2010 MTV Movie Awards” u eksplozivnoj i iznenađujućoj plesnoj taočki sa zapanjenom Jennifer Lopez, a na dugom popisu njegovih žrtava našli su se i Robert Pattinson, Taylor Lautner, Will i Jaden Smith i Michael Cera. Najavljujući još jednu podvalu Lesa Grossmana, Ed Helms iz “The Hangover” je obučen kao oblak otpevao svoju poznatu stvar “Stu’s Song” dok je Ken Jeong u tigrastim helankama izvodio urnebesnu baletnu tačku. Grossman je prekinuo njihov nastup oteravši ih sa bine.

Povezana vest:  ''Žućku'' nagrada Srebrni vitez na festivalu u Moskvi

 

 

Spisak dobitnika nagrada po kategorijama:

 

NAJBOLJI FILM
•       “The Twilight Saga: New Moon

NAJBOLJA MUŠKA ULOGA
•       Robert Pattinson – “The Twilight Saga: New Moon”

NAJBOLJA ŽENSKA ULOGA
•       Kristen Stewart – “The Twilight Saga: New Moon”

NAJBOLJA ZVEZDA U USPONU
•       Anna Kendrick – “Up In The Air”

NAJBOLJE KOMIČNI NASTUP
•       Zach Galifianakis – “The Hangover”

NAJBOLJI ZLIKOVAC
•       Tom Felton – “Harry Potter and the Half-Blood Prince”

NAJBOLJA TUČA
•       Beyoncé vs. Ali Larter – “Obsessed”

NAJBOLJI POLJUBAC
•       Kristen Stewart and Robert Pattinson – “The Twilight Saga: New Moon”

NAJBOLJI ZAČUĐUJUĆI TRENUTAK
•       Ken Jeong – “The Hangover”

NAJBOLJI ZASTRAŠUJUĆI NASTUP
•       Amanda Seyfried – “Jennifer’s Body”

NAJBOLJI NEGATIVAC
•       Rain – “Ninja Assassin”

SVETSKA SUPERZVEZDA
•       Robert Pattinson – “The Twilight Saga: New Moon”