cinema_city_otvaranjeVesti 6. dan festivala Cinema City

Poziv na UNICEF predstavu "Stop!"

 

Velika nam je čast da Vas pozovemo da posetite i učestvujete u interaktivnoj predstavi Forum Teatra, pod nazivom „Stop!“, koja će se odigrati u četvrtak 10. juna u 17 sati na platou ispred katoličke Porte u Novom Sadu. Posetioci će imati prilike da učestvuju u predstavi, koja je jedan od rezultata ali i načina rada rada na prevenciji nasilja u okviru programa „Škola bez nasilja“, i svojim inovativnim rešenjima doprinesu rešavanju nasilnih situacija. Saradnja Festivala Cinema City i UNICEF-a ima za cilj da zajedničkim zalaganjem pospeši prevenciju nasilja nad i među decom. U prilogu vam šaljemo poziv sa više informacija.

 

Večeras premijera filma „Žena sa slomljenim nosem“ 20.30h SNP

 

Premijera novog ostvarenja poznatog domaćeg scenariste i reditelja Srđana Koljevića Žena sa slomljenim nosem održaće se večeras u 20.30h u Srpskom narodnom pozorištu. U Novi Sad pristiže sjajna glumačka i autorska ekipa filma, a ulaznice su rasprodate danima pred premijeru.

Povezana vest:  Najbolja ostvarenja na Festivalu srpskog filma fantastike

Film otkriva junake koji kroz nemoguće ljubavi koje im se dešavaju spašavaju živote. Neobičan zaplet počinje kada mlada žena sa slomljenim nosem (Nada Šargin) izlazi iz taksija u saobraćajnoj gužvi na mostu, i baci se u reku. U taksiju ostaje beba. Ovaj događaj izazvaće lanac reakcija troje očevidaca, koji će na različite načine promeniti njihove živote. Taksista mizantrop (Nebojša Glogovac), ostavljen sa bebom, počinje da se bori za život Žene sa slomljenim nosem. Mlada profesorka (Anica Dobra) suočena sa zaljubljenošću tinejdžera (Nikola Rakočević) uspeva da prevaziđe svoju životnu traumu.Neobična apotekarka (Branka Katić) napušta verenika otkrivajući da da je brat njene prve ljubavi, možda onaj pravi.

Povezana vest:  "Veliki Getsbi" - kritičari u SAD podeljeni

U sudarima sa nemogućim ljubavima, ljudi spašavaju jedni druge, prevazilaze emocionalne ožiljke, i ponovo otkrivaju prave razloge za život…

 

„Adžami“ i „Ja takođe“ u Exit Point selekciji u Katoličkoj porti

 

Veče u bioskopu na otvorenom, u Katoličkoj porti, uz selekciju Exit Point ponovo predstavlja dve sjajne filmske premijere. U 21:15h biće prikazan film „Ja, takođe“, priča o Danijelu, mladiću koji ima Daunov sindrom. Još dok je bio dečak, njegova majka je odlučila da ga tretira kao osobu potpuno sposobnu da samostalno izgradi jedan sasvim normalan život. Tako je Danijel završio psihologiju, naučio da živi i radi kao bilo ko drugi. Ali problem je u tome što ne prestaje da se oseća zarobljenim između dva sveta. Potom u 23:15h sledi „Adžami“. Radnja višestruko nagrađenog filma „Adžami“, koji je između ostalog ove godine bio nominovan i za prestižnog Oskara u kategoriji za najbolji strani film, smeštena je na ulice Tel Aviva, u deo grada pod

Povezana vest:  Bred Pit u vrhunskom svemirskom spektaklu

naslovnim imenom, gde zajedno žive izmešane kulture, međusobno neprijateljski nastrojene. Film prikazuje pet različitih priča, fatalno ukrštanje kultura i brojne konflikte koji proizilaze iz pomenutih susreta.

 

Rasprodate tri projekcije „Srpskog filma“

 

Kontroverzni „Srpski film“ Srđana Spasojevića izazvao je ogromno interesovanje javnosti, tako da su premijera i dve reprizne projekcije rasprodati u rekordnom roku, a i dalje se traži karta više.

Publika će po prvi put u Srbiji pogledati ovaj film u petak u 23.55h u SNP-u, a reprize su zakazane u subotu u 02.30h, kao i u nedelju 13. juna u 00.15h, takođe u SNP-u.