FUDBALSKA-LOPTASP JUŽNA AFRIKA

Žilberto Silva: Još mogu da pomognem Brazilu

 

Fudbalski reprezentativac Brazila Žilberto Silva rekao je danas da će na predstojećem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi dokazati da još može da pomogne nacionalnom timu.

Silva (33) je jedan od najiskusnijih fudbalera u ekipi, ali ga mediji i navijači u Brazilu konstantno kritikuju. Mnogi misle da je „njegovo vreme prošlo“ i da je selektor Karlos Dunga trebalo da pruži priliku mlađim igračima.

Povezana vest:  Partizan: Zvezdi krivi svi osim njenog rukovodstva

-Tačno je, mnogo su me kritikovali. Ali, nisam se zbog toga naljutio, kritike su mi pružile dodatnu motivaciju – rekao je Žilberto Silva.

Fudbaler Panatinaikosa je igrao na tri Svetska prvenstvua i učestvovao u mnogim uspesima nacionalnog tima. Osvojio je Svetsko prvenstvo 2002. godine, Kup Konfederacija 2005. i 2009. godine, kao i Kup Amerike 2007. godine, kada je bio kapiten.

Povezana vest:  Pele zamenik Bekenbauera u timu FIFA za poboljšanje fudbala

On se požalio da ga mnogi navijači i deo medija nazivaju „starim“ umesto „iskusnim“ i da to nije slučaj sa ostalim vrhunskim reprezentativcima.

-Kada pričaju o Sebastijanu Veronu, oni kažu da je svojim iskustvom pomogao Argentini. Kada pričaju o meni, ne govore tako – rekao je on.

Žilberto Silva rekao je da može da pomogne reprezentaciji na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Povezana vest:  UEFA kaznila Mađarsku sa 65.000 evra

-Ne sumnjam da će moje iskustvo sa prethodnih Mundijala pomoći. Znam šta treba da se radi i znanje ću preneti drugim igračima. Veoma sam motivisan, igraću u Južnoj Africi kao da sam prvi put na Svetskom prvenstvu – rekao je Žilberto Silva.