manchester_unitedČelsi i Mančester junajted 8. avgusta na Vembli stadionu

 

Fudbaleri engleskog šampiona Čelsija i drugoplasirane ekipe Premijer lige Mančester junajteda igraće za trofej „Komjuniti Šild“ 8. avgusta na stadionu Vembli, saopšteno je danas.

To će biti druga godina uzastopno da se te dve ekipe bore za trofej „Komjuniti Šild“. Prošle godine Čelsi je pobedio posle izvođenja jedanaesteraca sa 4:1, nakon što je u regularnom delu utakmice bilo 2:2.

Povezana vest:  Dešam: Ova ekipa nema više pravo na grešku

Čelsi je ove sezone prvi put u istoriji osvojio takozvanu Duplu krunu, odnosno i šampionat i FA kup.

„Komjuniti šild“, koji se ranije igrao pod nazivom „Čeriti šild“, je revijalna i humanitarna utakmica koje se igra od sezone 1908/09 i u kojem se sastaju šampion Engleske i pobednik FA kupa. Ukoliko jedan tim osvoji Duplu krunu (i prvenstvo i kup) sastaje se sa drugoplasiranim timom Premijer lige.

Povezana vest:  EURO 2012, Rezultati i tabela C grupe

Takmičenje je ekvivalent Super kupu koji se igra u nekim zemljama Evrope.

Cilj odigravanja utakmice je prikupljanje finansijskih sredstava za razne dobrotvorne akcije u Engleskoj. Utakmica „Komjuniti šilda“ obično označava početak nove fudbalske sezone.

Meč se od 1974. godine igra na Vembli stadionu u Londonu, mada je za vreme izgradnje novog Vemblija „Komjuniti šild“ održavan nekoliko godina i na Milenijum stadionu u Kardifu.

Povezana vest:  Nikola Žigić: Nema povlačenja