Američka glumica Džilijan Anderson (Gillian Anderson) nagovestila je da bi prihvatila ulogu prvog ženskog Bonda, nakon što je dosadašnji Džejms Bond Danijel Krejg navodno odbio ponudu da za 78 miliona evra snimi još dva filma o tajnom agentu 007.

Anderson je na svom Tviter nalogu napisala „Zovem se Bond. Džejn Bond“ i objavila poster koji su napravili fanovi, na kojem je spojena njena slika i stariji filmski poster „Džejmsa Bonda“, navode britanski mediji.

Zvezda kultne serije „Dosije Iks“ je sinoć, međutim, na društvenoj mreži Tamblr „spustila loptu“ povodom spekulacija da će biti novi tajni agent 007, napisavši „neko je napravio sjajan poster i pokrenuo intrigantnu temu. Da li će se to zaista dogoditi? Verovatno neće“.

Naširoko se spekuliše oko toga ko bi mogao da zameni dosadašnjeg Bonda Krejga, a kao naizgledniji kandidati se pominju glumci Tom Hidlston, Idris Elba i Damjan Luis. Britanske kladionice su prošle nedelje obustavile klađenje na Hildstona, zvezdu britanske serije „Night manager“, usled ogromnog interesovanja.

Povezana vest:  Tarantinovih "Podlih osam" kao pozorišna predstava?