Džef Goldblum, zvezda kultnog filma o invaziji vanzemaljaca – Dan nezavisnosti (1996), zajedno sa svojim mladim kolegom Lijamom Hemsvortom je krenuo na turneju povodom novog filma Dan Nezavisnosti: nova pretnja koji u srpske bioskope kreće od 23. juna.

Prva stanica ove turneje je Sidnej, a da su se glumci dobro provodili i zabavljali svedoče njihove fotografije ispred Sidnejske opere.  Glumcima se pridruzio i reditelj Roland Emerih koji je otkrio da je glumačka postava savršen tim i da je veoma uzbudljivo gledati dve generacije koji dele set – veterane prvog filma i mlade glumce koji tek grade svoj put.

Povezana vest:  Gorki list Nagrada publike filmu Ubica čistog srca

Iako je glumačka postava obogaćena mladim glumcima kao što su Lijam Hemsvort, Maika Monro i Džesi Ašer, staru glumačku gardu nikako ne treba zanemariti – Džef Goldblum, Bil Pulman, Vivika A. Foks.

Dan nezavisnosti: nova pretnja donosi priču 20 godina nakon prve invazije vanzemaljaca, ali sada o globalnoj katastrofi nesagledivih razmera. Ljudi osmišljavaju program odbrane, koristeći vanzemaljsku tehnologiju, kako bi zaštitili planetu od povratka okupatora. Ali, ništa ih ne može pripremiti za naprednu i daleko superiorniju vanzemaljsku silu. Međutim, genijalnost nekoliko hrabrih muškaraca i žena će možda moći da spase svet koji se nalazi na ivici propasti, a da li će u tome uspeti, saznajte od 23. juna u bioskopima širom zemlje.

Povezana vest:  Zakeralo i Maka ponovo u Cineplexx bioskopima