Najbolji basketaši sveta, ekipa 3×3 Novi Sad Al Wahda za vikend kreće u odbranu titule u Danskom Odenseu na turniru NBA 3X Odense. Ekipa u sastavu Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović boriće se na ovom turniru ne samo za pobedu već i za plasman na FIBA World Tour koji se održava u Pragu.

Najbolji basketaši Srbije i sveta ekipa 3×3 Novi Sad Al Wahda učestovaće tokom predstojećeg vikenda na NBA 3X Odense turniru. Iako su sezonu započeli prošlog meseca učešćem na turniru u Amsterdamu, turnir u Danskoj predstavlja prvi korak u pokušaju da odbrane svetsku titulu osvojenu prošle godine na FIBA World Touru.

Povezana vest:  Grad Beograd obezbedio uslove za izgradnju trenažne dvorane

Naši momci će prvog dana turnira učestvovati u kvalifikacijama za finalni turnir koji se održava u nedelju, a Dejan Majstorović je pre odlaska u Dansku izjavio: “Očekuje nas veoma težak turnir u Odenseu. Prvog dana ćemo igrati čak sedam kvalifikacionih utakmica dok u nedelju igramo još šest što je ukupno 130 minuta aktivne igre na turniru koji traje ukupno 12 sati. Mislim da će ovo biti jedan od najnapornijih turnira na kojima smo ikada učestvovali, ali odlazimo spremni i pokušaćmo već na prvom koraku da se kvalifikujemo na FIBA World Tour koji se održava u Pragu.”

Povezana vest:  Zvezda startuje u Evroligi utakmicom protiv Strazbura

Pored plasmana na svetsku seriju pobednike turnira očekuje i paket karata za NBA utakmicu koja će se održati u januaru u Londonu.

Za razliku od prethodne godine kada je basket sezona počela već u martu, ekipa iz Srbije će ove godine učestvovati na 22 turnira u roku od 6 meseci. Pored FIBA World Toura u 2016. godini će se održati i Evropsko i Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Partizanovi košarkaši: Naučili smo lekcije

U prošloj sezoni ekipa 3×3 Novi Sad Al Wahda osvojila je maltene sve što se moglo osvojiti u basketu tri na tri. Pored pobeda na dva turnira FIBA World Toura u Manili i Rio de Žaneiru, Novosađani su pobedili i na finalnom turniru svetske serije održanom u Abu Dabiju kao i na završnom FIBA All Star turniru u Dohi dok su na Evropskim igrama osvojili bronzanu medalju. Svi ovi rezultati svrstali su ekipu na sam vrh svetske rang liste kako pojedinačno tako i timski.

PHOTO: Majid Aliyev/Red Bull Content Pool