45. izdanje SOFEST-a svečano će otvoriti naša proslavljena glumica , a od skoro i rediteljka,  Mirjana Karanović.
Nacionalna filmska smotra u Sopotu biće održana od 5. do 9. jula, a na otvaranju će biti prikazan rediteljski prvenac Mirjane Karanović, film „Dobra žena.“

Ovo ostvarenje od početka godine niže uspehe na festivalima širom sveta, a ne izostaje ni podrška kritičara i javnosti. Posebno se ističe sjajan talent Karanovićeve koja se prvi put odvažila da stane i iza kamere. Ona potpisuje i scenario za svoj rediteljski debi, a u razvijanju priče su učestvovali i reditelji Stevan Filipović i Darko Lungulov. Mirjana takođe tumači glavnu ulogu u filmu, a uz nju su se u ostalim ulogama našli i Boris Isaković, Jasna Đuričić, Bojan Navojec, Hristina Popović i Ksenija Marinković.

Povezana vest:  Rasel Krou dobio zvezdu na Bulevaru slavnih

Svetska premijera održana je na prestižnom Sandens festivalu, a zatim je prikazan i na festivalima u Geteborgu i Klivlendu.
Naša publika nije puno zaostala za svetskim filmofilima, jer je film domaćoj javnosti predstavljen na 44. FEST-u. Publika je film nagradila burnim ovacijama, žiri je Karanovićevu nagradio za najbolju žensku ulogu, a uručena joj je i Politikina nagrada „Milutin Čolić“ za najbolje ostvarenje u nacionalnoj selekciji.

Povezana vest:  Idriz Elba pozajmljuje glas tigru Širkanu

Ove godine, fokus Filmskog festivala u Sopotu je na snimateljskom radu – kameri.

PHOTO: SOFEST