Nakon odličnog prijema i brojnih nagrada na festivalima ovog leta, srpski kandidat za Oskara film „Dnevnik mašinovođe“ sinoć je premijerno prikazan pred beogradskog publikom u punom Sava centru.

Komediju-melodramu  scenariste i reditelja Miloša Radovića sa Lazarom Ristovskim u glavnoj ulozi, koja je i svojevrsni omaž teškom pozivu železničara, beogradska publike ispratila je ovacijama.

– Najvažniji „ispit“ je ovde, jer naši ljudi najbolje znaju o čemu govorimo. Divno je kako je publika reagovala na pravim mestima i kako je pratila ovu priču – kaže scenarista i reditelj Miloš Radović koji je pred publiku doneo priču o nevinim ubicama i njihovim životima.

Povezana vest:  Ajvan Rajtman: Scenario za Isterivače duhova 3 je završen

Glumac i producent Lazar Ristovski, kaže da je imao životnu pripremu radeći na liku Ilije, šesdesetogodišnjeg mašinovođe na korak do penzije, koji drži neslavan rekord od 28 gaženja. Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima priprema se da nastavi porodičnu tradiciju. Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne.

– Lep je osećaj da se publika smeje i uživa u filmu. To govori da se naš napor isplatio. Crni humor je žanr u kome mi živimo i zato ga naša publika voli i prepoznaje. Posle premijere mi prilaze gledaoci sa citatima iz filma. Biće ovo film iz koga će se rečenice dugo pamtiti i prepričavati, smatra Ristovski dodajući da je uloga Ilije sigurno jedna od njegovih najboljih uloga.

Povezana vest:  Ambasadorka 12. KIDS FESTA Anđelka Prpić poziva najmlađe da filmuju u ritmu sreće

U ovom ostvarenju debitovali su Petar Korać kao Sima, Pavle Erić kao mali Sima, mlada Đurđina Radić, a aplazom su nagrađeni i ostali članovi glumačke ekipe: Mirjana Karanović, Nina Janković, Danica Ristovski, Tihomir Stanić, Nenad Ćirić, Nataša Marković, Nikola Bilatović, Bojan Dimitrijević, Teodora Ristovski, producet Petar Ristovski.

Nakon beogradske premijere, već večeras održaće se novosadska premijera u bioskopu Arena Cineplex. Slede i premijere u Kragijevcu, Kraljevu, Leskovcu, Pančevu, Mladenovcu, Lazarevcu, Vršcu. Smederevu, Arandželovcu, Valjevu…

Povezana vest:  Povratak veštice iz Blera od sutra u bioskopima