Fudbaler Atletiko Madrida Fernando Tores odbacio je danas navode da je trener Dijego Simeone skratio ugovor sa klubom.

Španski mediji su preneli da je Simeone pregovarao sa upravom Atletika o skraćenju ugovora, pa bi sa „Visente Kalderona“ mogao da ode 2018. godine, a ne 2020.

-To je pretpostavka koja nije realna. Budimo realni, tek je prošao jedan mesec u novoj sezoni, a ovo je veoma važna godina za nas. Želimo da se razvijamo posle veoma dobre prošle sezone i komplikovanog finala (Lige šampiona). Neće nas omesti razmišljanje o tome šta bi moglo da se dogodi za devet meseci ili godinu dana. Nećemo sebi da pravimo prepreke. Uopšte ne znam da li su ti izveštaji tačni – rekao je Tores, preneli su španski mediji.

Povezana vest:  Gradonačelnica: Rim je počastovan što će biti jedan od domaćina EP 2020

Simeone je trener Atletika od decembra 2011. godine. Osvojio je šampionsku titulu u sezoni 2013/2014 i dva puta je predvodio ekipu do finala Lige šampiona u kojima je izgubila od gradskog rivala Reala. Simeone je posle poraza iz prošle sezone najavio mogućnost odlaska, pošto je u zategnutim odnosima sa upravom kluba.

-On je tada rekao šta misli, nikada nije pogrešno kada govorite iz srca. Svi smo veoma srećni što je odlučio da ostane, on je osnovna baza ovog tima Atletika – rekao je Tores.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, FS Hrvatske: Imali smo dojavu o prekidu meča

Jedan od najboljih igrača Atletika Antoan Grizman nedavno je produžio ugovor sa madridskim klubom, tek pošto ga je Simeone uverio da će ostati na „Visente Kalderonu“.