14. oktobar 2011, Beograd - UEFA Champions League Trophy Tour, presented by UniCredit na Kalemegdanu. Trofej/Trophy UEFA Champions League. Photo: Antonio Ahel. uefa, trofej lige sampiona, uefa champions league, trophy tour, kalemegdan, liga sampiona, liga prvaka

14. oktobar 2011, Beograd – UEFA Champions League Trophy Tour, presented by UniCredit na Kalemegdanu. Trofej/Trophy UEFA Champions League. Photo: Antonio Ahel.
uefa, trofej lige sampiona, uefa champions league, trophy tour, kalemegdan, liga sampiona, liga prvaka

Tura trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit je osmi put zaredom krenula na svoje krstarenje Evropom. U periodu od 13. septembra do 30. oktobra, trofej prolazi kroz 16 gradova u 5 zemalja – Rumuniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Mađarsku. U godini u kojoj UniCredit proslavlja petnaestogodišnjicu poslovanja u Srbiji, legendarni trofej će boraviti u našoj zemlji u periodu od 22. septembra do 2. oktobra. Takođe, ovo je i godina u kojoj se obeležavaju još dva važna jubileja – 25 godina od kada je FK Crvena zvezda osvojila Kup šampiona i 50 godina od finala u kojem je igrao FK Partizan.

Povezana vest:  Rastavac ima ponude, ali ne želi iz Niša

Trofej ovog prestižnog takmičenja će biti izložen u kamionu koji je specijalno dizajniran za Turu trofeja UEFA Champions League. On će se na glavnim trgovima u Nišu, Subotici, Novom Sadu i Beogradu transformisati u izložbeni prostor veličine 200 kvadratnih metara na čijem će balkonu biti izložen trofej.

Ovo je treći put da UniCredit donosi najpoželjniji trofej u našu zemlju, s tim da će ove godine Subotičani biti prvi put u prilici da se na centralnom gradskom trgu slikaju sa „ušatim“. Novost ovogodišnje Ture je izlaganje trofeja i u šoping centrima i drugim kompanijama sa kojima UniCredit Banka posluje, što će omogućiti još većem broju fanova da se približe njegovom veličanstvu, trofeju.

Povezana vest:  Vitalij Mutko: Kapelo će produžiti ugovor sa Rusijom

Tokom ovogodišnje Ture trofeja fudbalski fanovi u Srbiji će imati priliku da se slikaju sa trofejom i upoznaju slavne fudbalere, osvajače pehara ovog prestižnog fudbalskog klupskog takmičenja. Naime, UniCreditov ambasador u Nišu i Subotici će biti fudbalska legenda i dvostruki osvajač ovog takmičenja Vladimir Jugović, dok će ambasador UniCredita u Novom Sadu i Beogradu biti Stevan Dika Stojanović. Pored popularnog Dike, Beograđani će imati priliku da upoznaju i bivšeg kapitena brazilske reprezentacije, Markosa Evengelistu da Moraeša, poznatijeg kao Kafu koji će biti ambasador UEFA-a, koji je sa AC Milan osvojio Ligu šampiona.

Povezana vest:  Čuveni fizičar Hoking ne daje velike šanse Englezima

Osim fotografije sa najpoželjnijim trofejom, u UniCreditovom kamionu posetioci će moći da dobiju autograme zvaničnih ambasadora Ture trofeja. Multimedijalna izložba u improvizovanom izložbenom prostoru omogućiće im da uživo vide suvenire sa najvažnijih utakmica, da testiraju svoje fudbalsko znanje učestvujući u različitim igricama i na taj način osvoje brojne poklone.

Pored multimedijalne izložbe, UniCredit Banka, u saradnji sa kompanijama adidas, Nissan i Mastercard, organizuje “Ligu malih šampiona”, fudbalsko takmičenje za najmlađe fudbalere, čiji će tereni biti postavljeni, u centru Niša, Subotice, Novog Sada i Beograda.

Od 2009. do 2015. godine, više od 600.000 ljudi iz 16 zemalja imalo je priliku da poseti Turu trofeja UEFA Champions League.

Za detaljan raspored Ture trofeja UEFA Champions League koju predstavlja UniCredit i više informacija posetite https://www.ucltrophytour.com/rs?.