U četvrtak,  22. septembra u domaće bioskope stiže dokumentarni film „The Beatles: Eight Days a Week – Godine Bitlmanije“, koji nam govori da ipak postoji dosta činjenica koje ne znamo o najvećem muzičkom fenomenu XX veka

Pet decenija od izlaska jednog od najhvaljenijih albuma „Revolver“ legendarnih „čupavca“ iz Liverpula (Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringa Stara), na veliko platno dolazi najnoviji i jedini dokumentarca o njima koji je odobren od strane Pola Makartnija i Ringa Stara – „The Beatles: Eight Days a Week – godine Bitlmanije“, koji je režirao čuveni reditelj Ron Hauard.

Povezana vest:  Stounovi "Divljaci" od 11. oktobra u bioskopima

Dokumnetarac istražuje putovanje najpoznatijeg benda svih vremena u periodu od 1963. do 1966. godine i fenomen „Bitlmanije“. Uz intervjue s Polom Makartnijem i Ringom Starom, tu su i arhivski snimci koncerata, intimni momenti iz studija koji daju sliku o tome kako je sve u vezi s tim fenomenom izgledalo. Dokumentarac je praktično hronika turneje čuvene grupe u prvoj polovini šezdesetih. Delovi s čuvenog koncerta na njujorškom Šea stadionu iz 1965, na kojem je bilo više od 55 hiljada ljudi, podsetiće gledaoce na ono što je nazvano „početkom britanske invazije na SAD“, a što je počelo nevidjenim dočekom na njujorškom aerodromu i zatim gostovanjem u TV šou čuvenog Eda Salivena.

Povezana vest:  Da li je skinuta kletva „Poltergajsta"?

Ovaj film prikazuje sve, od prvih nastupa u rodnom Liverpulu, preko Hamburga i Njujorka, do nastupa u Melburnu i Tokiju. O studijskim albumima i pričama koje su pratile snimanja uglavnom se sve zna, pa je je Hauard zbog toga pokušao da fenomen Bitlsa istražuje kroz njihovu koncertnu karijeru. Tokom rada na ovom filmu, shvatio je da koliko god je i sam bio obožavalac grupe, mnoge stvari o njima nije znao, te su mu bile potrebne čak tri godine da završi projekat .

Povezana vest:  "Stado" najgledaniji srpski film u 2016. godini

„The Beatles: Eight Days a Week – godine Bitlmanije“ na redovan repertoar bioskopa u Srbiji stiže 22. septembra.