Film „Dnevnik mašinovođe“, koji je svetsku premijeru imao na festivalu u Moskvi ovog leta, nastavlja svoj život na inostranim festivalima.

Srpski kandidat za nagradu Oskar biće prikazan već sutra na Raidance film festivalu, gde će se ostvarenje scenariste i reditelja Miloša Radovića, naći među deset filmova u zvaničnom, internacionalnom takmičarskom programu prestižnog festivala koji se odžava u Londonu od 21. septembra do 02. oktobra.

Povezana vest:  Svečano zatvoren 27. Festival autorskog filma

Ulaskom u takmičarski program film „Dnevnik mašinovođe“ ravnopravno konkuriše za nagrade: najbolji film, najbolji reditelj, najbolji scenario, nabolji i glumac i najbolja glumica..

Sledi prikazivanje na Varšavskom festivalu, koji će se održati od 07. do 16. oktobra u programu nezavisnih, autorskih  filmova – „Slobodni duh“, kao i Festivalu u Stokholmu, koji se održava od 09. -20. novembra, gde će se naš film takmičiti za glavnu nagradu – „Brozanog konja“ i nagradu publike.

Povezana vest:  Dejvid Mojs zamenio Olerdajsa na mestu trenera Sanderlenda

U međuvremenu publika će moći da ga vidi i na jubilarnom četrdesetom Sao Paulo International film festivalu, koji se održava od 20. oktobra do 2. novembra.

Naše ostvarenje biće prikazano i na prestižnom ARPA Film Festivalu, ujedno najvećem festivalu nezavisnog filma u srcu Holivuda, 05. novembra u glavnom programu, kada će se takmičiti u konkurenciji za najbolji film.

Povezana vest:  Opljačkao bioskope u kojima se prikazuje Betmen

U filmu „Dnevnik mašnovođe“ glavne uloge poverene su Lazaru Ristovskom, Petru Koraću, Mirjani Karanović, Jasmini Đuričić, Mladenu Neleviću…

Film se trenutno prikazuje na repertoaru domaćih bioskopa širom zemlje.