Sportski direktor FK Čukarički Vladimir Matijašević ocenio je da je u interesu srpskog fudbala da igrači Super lige Srbije igraju za A reprezentaciju i podsetio da je nacionalni dres cilj i dodatni motiv za svakog sportistu.

-Mislim da je poziv selektora (Srbije Slavoljuba) Muslina našim fudbalerima da gostuju na utakmici u Kataru pozitivan za igrača, ali I uopšte za srpski fudbal. U Čukarički je stigao poziv za Ognjena Ožegovića koji će sutra biti u Staroj Pazovi i za Erhana Mašovića, koji je otputovao sa omladinskom selekcijom Čukaričkog u Sloveniju na utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona mladih – naveo je Matijašević.

Kako je dodao, igra za reprezentaciju je uvek dodatni motiv, čast i priznanje za fudbalera, ali i za njegov klub.

Povezana vest:  Nikolić želi da nastavi niz pobeda na svom terenu

-Mi u Čukaričkom smo uvek zadovoljni i vidimo kao potvrdu dobrog rada kad stigne poziv iz nacionalnog tima.

Upitan o navodima medija po kojima je FK Vojvodina dozvolila samo jednom od pozvanih pet igrača da putuje u Katar, Matijašević je rekao da ne zna zašto se taj klub izdvaja kad svi klubovi puštaju svoje igrače na utakmice reprezentacije.

Povezana vest:  Zvezda čeka Vošu, Partizan juri pobedu, Čukarički vreba

-Trebali bi i oni puste sve pozvane svoje fudbalere.Mislim da nisu ispravno postupili kad je reč o tome.

Selektor Muslin najavio je projekat rada i treninga koji se odnosi na igrače iz Superlige Srbije, moguće kandidate za nacionalni tim, a ponuda od domaćina SP 2022. Katara biće neočekivano pravi test za one koji možda predstavljaju budućnost našeg reprezentativnog fudbala. Reprezentacija Srbije sastavljena od 20 igrača iz naše elitne lige biće gost u Dohi, selekciji Katara, u četvrtak 29. septembra.

Povezana vest:  Mihajlović novi trener Fiorentine

Matijašević se osvrnuo i na utakmicu u Sloveniji, u kojoj se omladinske selekcije FK Čukarički i NK Domžale sastaju 28. septembra od 18 časova u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona mladih.

-Nadam se povoljnom rezultatu za nas i poručujem momcima da veruju u sebe i svoj rad – istakao je sportski direktor.

Inače, to je prvi nastup u nekom evropskom takmičenju za naše omladince, koji su protekle sezone osvojili šampionsku titulu i tako ostvarili pravo učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona mladih.