Film „Dnevnik mašinovođe“ koji se prikazuje na repertoaru bioskopa širom Srbije, srpski kandidat za Oskara u kategoriji filmova van engleskog govornog područja, jedno je od najtraženijih ostvarenja na festivalima u Evropi ali i širom sveta.

Nakon svetske premijere na festivalu u Moskvi, potom londonskog Raidance festivala, aktuelenog festivala u Varšavi, sledi prikazivanje na Sao Paolo International Film Festivalu, kao i dva nova poziva na festivale u Slovačkoj i Indiji.

Povezana vest:  Filmu "Lajk krejzi" glavna nagrada na Sandens festivalu

Osamnaseto izdanje Međunarodnog Filmskog Festivala u Bratislavi, u okviru koga će biti prikazan naš film, održaće se od 11. do 17. novembra. Najveći i najbitniji filmski festival u Slovačkoj, stavlja naglasak na inovativnu nezavisnu produkciju, a za cij ima da prikaže trendove u evropskoj kinematografiji.

Sledi prikazivanje na 47.Međunarodnom filmskom festivalu u pokrajini Goa u Indiji, jednom od najvećih i najstarijih festivala u Aziji. Festival počinje 20. novembra, a naš fllm će biti prikazan u programu „World Cinema“.

Povezana vest:  Razvodi se glumica Melisa Gilbert

Podsećamo da je film scenariste i reditelja Miloša Radovića, u kome glavne uloge tumače Lazar Ristovski, Petar Korać, Mirjana Karanović, Nina Janković, Jasna Đuričić i Mladen Nelević, ranije pozvan i na Međunarodni filmski festival ARPA u Los Anđelesu i LET’S CEE filmski festival u Beču, koji se održava početkom sledeće godine.