nemanjici_dva_orla-dejan_stojiljkovic-_vladimir_kecmanovic_v-1„Nemanjići – Dva orla“ druga je knjiga trilogije o Stefanu Nemanji u seriji knjiga o najpoznatijoj srpskoj vladarskoj dinastiji koja dolazi iz pera Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, autora bestselera „Kainov ožiljak“ i naći će se u prodaji od 19. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs, na sajtu www.laguna.rs i na kioscima.

Plodove dugog rada na pripremi filmske priče ova dva vrsna pisca pretočili su u proznu formu. Tako je nastala višetomna povest o Nemanjićima, čija je prva knjiga „U ime oca“ dugo na top-listi najprodavanijih knjiga.

Povezana vest:  Priča o najpoznatijem zavodniku svih vremena: Đakomo Kazanova

U drugoj knjizi trilogije o Stefanu Nemanji ispričana je priča o ratniku koji je postao državnik.

Vladar Raške države, veliki župan Stefan Nemanja je nakon dugog i iscrpljujućeg rata sa Vizantijom morao da se preda i pao je u zatočeništvo. U Konstantinopolju će otkriti novu mudrost, novu veru i novu nadu. Nakon što sklopi sporazum sa carem Manojlom, vratiće se svojoj porodici i državi. Braneći granice i osvajajući nove teritorije, manirom veštog i iskusnog državnika, Nemanja uspeva u naumu da stvori veću i jaču državu. Ali nakon prevrata na carskom dvoru i dolaskom novih vladara u Vizantiji, slika sveta će početi da se menja.. U Rasu, dok lagano shvata da mu je sin miljenik Rastko neobično i nadareno dete, Stefan Nemanja se priprema za presudne događaje…

Povezana vest:  Laguna Najbolji izdavač 64. Međunarodnog sajma knjiga

U trećoj knjizi će biti ispričana priča o državniku čija mudrost nadilazi ovozemaljske međe, koji u sebi pronalazi snagu da sopstvenog sina prihvati kao duhovnog oca, odriče se svetovnog života i – od gospodara Nemanje preobrativši se u monaha Simeona – postaje svetac.

Sve tri knjige ukrašene su ilustracijama sjajnog slikara i briljantnog crtača Dragana Paunovića.

Povezana vest:  Koliko dobro poznajete svoje susede? - Novi hit triler Tonija Parsonsa