Snimak na JuTjubu zainteresovao Holivud

Jedan urugvajski producent postavio je prošlog meseca svoj kratkometražni film na sajt JuTjub (YouTube) i ubrzo dobio ponudu od 30 miliona dolara da snimi holivudski film, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Film Fedea Alvaresa (Alvarez) sponzorisaće renomirani holivudski reditelj i producent Sem Rejmi (Sam Raimi) među čijim ostvarenjima su serijali „Spajdermen“ i „Evil Dead“ kao i filmovi „Brzi i mrtvi“, „Jednostavan plan“ i „Dar“.

Povezana vest:  Kolin Farel i Robert Dival na festivalu Trajbeka

Alvaresov film „Attaque de Panico!“ (Napad panike) traje četiri minuta i 48 sekundi i do sada je na JuTjubu pogledan više od 1,5 miliona puta. Film prikazuje džinovske robote kako uništavaju urugvajsku prestonicu Montevideo.

-U četvrtak sam postavio film a u ponedeljak je moj imejl bio zatrpan ponudama holivudskih studija – ispričao je Alvares latinoameričkom servisu Bi-Bi-Sija. – Bilo je neverovatno, svi smo bili šokirani.

Ponuđeno mu je da u Urugvaju i Argentini snimi naučnofantastični film. Alvares je rekao da će početi „od nule“ i napisati novu priču za taj projekat.