Evroliga

Poraz Partizana u Evroligi

Entente Orleanaise – Partizan 75:72 (20:27, 19:7, 18:15, 18:23)

 

Aleks maricIako je prvi strateg crno belih najavljivao da će biti teška utakmica u Francuskoj to se i obistinilo. Crno beli nisu uspeli da pobede Orlean u gostima i izgubili su rezultatom 75:72. Do poslednjih sekundi bilo je neizvesni

Dozvolili su crno-beli na početku utakmice lake prodore domaćina, koje su sa druge strane uspeli da prate u odličnoj igri pod košem za 4:5. Sa dve vezane trojke Orlean zapretio košu crno-belih, međutim uz dobru odbranu, uzvraćenu trojku i sjajnu realizaciju momci u crnim dresovima su ušli u seriju od 9:0 za rezultat 10:15. Nakon dosuđene nesportske lične greške našem timu, Francuzi su napravili mini seriju i prešli u vođstvo 16:15. Unarednim napadima obe ekipe su bile uspešne u realizaciji, a onda su crno-beli vezali dve trojke i u poslednjoj sekundi prve deonice postigli koš za vođstvo 20:27.

Povezana vest:  Maljković: Ekipa je spremna za završni turnir

Veoma brzom igrom košarkaši Orleana su pokušali da zbune odbranu Partizana ali nisu uvek bili precizni u realizaciji, dok su crno-beli čak četiri i po minuta bili bez poena iz igre. Nakon dobre odbrane crno-beli su izgubili loptu, pa je domaćin lako poentirao iz kontranapada 26:28. Dosta izgubljenih lopti je viđeno na obe strane, međutim u takvoj igri su do poena ipak dolazili domaćini. Nakon novog poena pod košem Partizana, Orlean je u sledećem napadu izgradio poziciju za šut van linije 6, 25 i tako došao do izjednačenja 32:32. U nastavku su Francuzi uspostavili brzu igru i nakon još jedne trojke prešli su u vođstvo 35:34, a to je ujedno i bio početak njihove serije za rezultat po završetku prvog poluvremena 39:34.

Povezana vest:  Čikago otpustio Marka Jarića

Nastavili su sjajno crno-beli u trećoj četvrtini i odmah anulirali prednost Orleana 39:39. Međutim, odmah nakon izjednačenja, dobru odbranu domaćini su materijalizovali u napadu, ušli u seriju odlične igre i došli do najveće prednosti u dotadašnjem toku utakmice 55:42. Prekinuli su košarkaši Partizana tu seriju Orleana i spustili rezultatsku prednost domaćina na 57:49.

Još jednom su košarkaši Partizana odlično počeli četvrtinu, nastavili su seriju iz prethodne i sa 18:2, uz odličnu igru pod košem i uspešnom realizacijom sa distance prešli su u vođstvo 57:60. Poptrudili su se košarkaši obe ekipe da utakmica bude neizvesna pa je ubrzo došlo do novog izjednačenja nakon trojke domaće ekipe 62:62. U čvrstoj igri uz dosta faulova, ekipe su bile u egalu, a poeni su se uglavnom postizali sa linije slobodnih bacanja 67:67. Uzbudljiva penal završnica je pripala je ekipi Orleana koja je u tom periodu promašila samo jedno bacanje i to na 2 sekunde do kraja pri rezultatu 74:72, međutim crno-beli nisu uspeli da uhvate tu loptu, pa je načinjen novi faul. Ponovo su Francuzi bili polovični sa llinje slobodnih bacanja, međutim ostalo je taman toliko vremena da se sa velike distance uputi šut ka košu Orleana, ipak produžetka nije bilo, domaćini su odneli prvu pobedu u Evroligi rezultatom 75:72.

Povezana vest:  Đorđević: Nemamo pritisak, idemo po pobedu

Partizan: Roberts 7, McCalebb 13, Kecman 5, Milošević 7, Rašić 8, Lučić 0, Mitrović 0, Božić 8, Marić 20, Vesely 1, Dekić 3, Vraneš 0.