12. Dečiji filmski festival KIDS FEST uspešno je završen juče, 30. oktobra, a tokom sedam dana trajanja festivala filmove je pogledalo preko 45 000 dece sa roditeljima i nastavnicima, a najposećenije su bile projekcije animiranog filma Trolovi.

Zbog velikog interesovanja u toku vikenda 5. i 6. novembra održaće se i „KIDS FEST na BIS“, kada će se u bioskopima na programu naći najgledaniji filmovi sa 12. KIDS FESTA (Trolovi, Alvin i veverice, Ledeno doba: Veliki udar, Sa vrha sveta, Solan i Ludvig u potrazi za sirom).

Povezana vest:  Kakav to problem muči Ruperta Grinta?

Najgledaniji filmovi sa 12. KIDS FESTA će se naći i na redovnim bioskopskim repertoarima, a već od ovog četvrtka publika će moći da pogleda animirane filmoveTrolovi i Čudovištance Moli.
Glavni akteri najnovijeg filma studija Dreamworks Animation Trolovi su preslatki, mali čovečuljci koje razlikujemo po boji kose. Trolovi Maka i Zakeralo su dve totalne suprotnosti, Maka vesela Trolica uvek spremna na zagrljaje, pesmu i igru primorana je da moli Zakerala za pomoć, kako bi zajedno spasili svoje prijatelje od zlih i gladnih Bergena. Njih dvoje će se zajedno upustiti u avanturu koja će ih odvesti van sveta koji im je poznat.

Povezana vest:  “Megacom film” nastavlja tradiciju distribucije svih nagrađenih filmova

Glavne uloge tumače Ana Štajdohar, Marko Mandić i Ljiljana Stjepanović, a tu su i Ivan Zekić, Aleksandra Radosavljević, Mara Mikić, Milan Antonić i mnogi drugi. Rediteljka sinhronizacije je Jana Maričić i ovaj film na redovne bioskopske repertoare dolazi 3. novembra, u 2D i 3D formatu.

Švajcarski film Čudovištance Moli govori o  malom čudovištu Moli koje jedva čeka da se nova beba čudovište izlegne iz jajeta. Molini roditelji odlaze na ostrvo s jajima kako bi sačekali da se prinova izlegne. Otkrivši da su roditelji zaboravili da ponesu njen poklon za bebu, Moli brzo kreće za njima.

Povezana vest:  Zlatni toranj filmu Devojka

Filmovi sa KIDS FESTA koji će se još naći u bioskopskoj distribuciji su filmovi Bela i Sabastijan – Avantura se nastavlja, Odiseja, Sa vrha sveta i film o najpoznatijim komšijamaPat i Mat.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA i to na adresi www.kids-fest.com.