U četvrtak, 10. novembra veliki bioskop Cineplexx stiže u Niš! Više od 80 radnika provelo je oko 35.000 radnih sati na gradilištu u STOP SHOP ritejl parku, kako bi u što kraćem vremenskom periodu, ljubiteljima filmova omogućili da uživaju u najsavremenijem bioskopu na jugu Srbije.

Cineplexx Niš će imati ukupno 5 digitalizovanih sala opremljenih vrhunskom, RealD 3D tehnologijom i mogućnost da ugosti 837 posetilacau istom trenutku. Pored komfornih, crvenih bioskopskih sedišta, zaljubljeni parovi će imati priliku da uživaju u omiljenom filmu u specijalno dizajniranim ljubavnim sedištima za dvoje. Posebnu draž enterijeru bioskopa Cineplexx u Nišu davaće i svetlosna instalacijaDart Vejdera, za čiju izradu je bilo neophodno da se probuši više od 7 miliona mikro rupa kroz koje prolaze snopovi pink svetlosti.

Povezana vest:  Toma Kruza sve tri supruge napustile sa 33 godine!

„Nakon rada na izgradnji preko 40 bioskopa Cineplexx širom regiona i Austrije, predstavljalo mi je veliko zadovoljstvo da radim na projektu koji ima toliki značaj za ovaj deo Srbije. Žitelji Niša i okolnih gradova će moći da uživaju u potpuno novom, najsavremenijem bioskopu, urađenom prema poslednjim standardima kompanije“, izjavio je Majkl Retenbaher, tehnički direktor Cineplexx kompanije.

Povezana vest:  Pogledajte animirani insert iz filma SUCKER PUNCH

Najveća bioskopska sala će imati mogućnost da filmove prikazuje u 4K rezoluciji, gde 4.096 piksela  u dužini i 2.160 u širini dvostruko bolje dočarava kvalitet slike na platnu. Svaki piksel se na veliko platno prenosi uz pomoć minijaturnih, digitalnih ogledalaca, proizvedenih od silikona, nalik memorijskih čipova u računaru. Christie 4K projektor u sebi ima oko 8,8 miliona mikro ogledala koji u jednoj sekundi naprave do 5.000 pokreta, čime reflektuju svetlost i sliku na bioskopsko platno.

Iz Francuske je stiglo 420m2 srebnog bioskopskog platna, koje je postavljeno na sferične ekrane, kako bi gledanje filmova iz svakog mesta u sali bilo identičnog kvaliteta. Ukupno 50km kablova razvučeno je kroz ceo bioskop, dok su zidovi obloženi sa specijalnim profilima u obliku slova C, popunjeni sa vunom, radi dobijanja savršene akustične atmosfere u dvoranama. Uz 94 surround zvučnika i 32 Crown i QSC pojačala gledalac će u potpunosti moći da se uživi u radnju filma.

Povezana vest:  Tražimo Dori ovog vikenda u bioskopima Cineplexx

Cineplexx Niš ima ambiciju i želju da postane sinonim za pravi bioskopski doživljaj i da Nišlijama pruži komfor, kvalitet projekcije, zabavu i jedinstveno iskustvo u gledanju filma, kako dolikuje regionalnom lideru.