Tivila_ros_Stefan Djordjevic_ Marko TodorovicSvetska premijera filma Tivla Ros na festivalu u Lokarnu

 

Debitantski film Nikole Ležaića „Tilva Ros“ imaće svetsku premijeru 8. avgusta na festivalu u Lokarnu, dok je regionalna premijera zakazana za 30. jul na Sarajevo film festivalu, saopšteno je danas u producentskoj kući „Kiselo dete“.

„Tilva ros“ je jedini dugometražni film iz Srbije u takmičarskom programu u Sarajevu, a u Lokarnu je uvršćen u konkurenciju za najbolji debitantski film.

Povezana vest:  Festival dečijeg filma u Cineplexx bioskopima

Tinejdžerska drama režisera i scenariste Ležaića o troje mladih ljudi u rudarskom mestu Bor prvobitno je trebalo da prvi put bude prikazana početkom godine na FEST-u, ali pošto do tada nisu uspeli da ga završe, producenti su srpsku premijeru najavili za jesen.

-Toda i Stefan nerazdvojni prijatelji skejteri provode prvo leto nakon srednje škole u snimanju video klipova u kojima izvode opasne vratolomije, takmičeći se za naklonost Jelene, tinejdž-anarhiste iz Francuske. U čudnom odnosu prijateljstva i rivalstva, jedan pokušava da nadmaši drugog – navodi se u sinopsisu filma.

Povezana vest:  Dženifer Lorens najplaćenija glumica

Glavne uloge igraju Stefan Đorđević, Marko Todorović i Dunja Kovačević, a Ležaićev prvenac sniman je prošlog leta u Beogradu i Boru, uz podršku Filmskog centra Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.