Film „Dolazak“ reditelja Denis Vilneva obećava da će oduševiti poklonike SF žanra od 1. decembra u bioskopima širom zemlje. Radnja ovog inteligentnog trilera fokusirana je na dolazak vanzemaljaca i naš prvi kontakt sa njima. Vilnev je u SF drami okupio impresivnu glumačku ekipu koji predvode Ejmi Adams, Džeremi Rener i Forest Vitaker.

„Dolazak“ je baziran na kratkoj priči „Story of Your Life“ pisca Teda Čianga i prati doktorku Luiz Banks, najbolju ženu prevodioca na svetu, koju glumi izvanredna Ejmi Adams u njenom pokušaju da dešifruje jezik vanzemaljaca, nakon što dvanaest letelica jajastog oblika sleti na Zemlju. Razlog njihovog dolaska nije jasan, i Adams predvodi malu grupu ljudi koja će pokušati da spreči globalnu katastrofu uzrokovanu masovnim strahom od nepoznatog.

Povezana vest:  3D ostvarenje ,,Šetnja sa dinosaurusima" pretpremijerno 14. decembra

Scenario potpisuje Erik Haizerer, koji stoji iza naslova poput „A Nightmare on Elm Street“, „Final Destination 5“, „The Thing“, „Hours“, „Lights Out“, a film „Dolazak“ je koštao oko 50 miliona američkih dolara.

„Dolazak“ je postigao veliki uspeh na dva prestižna filmska festivala, u Veneciji i Torontu.

U bioskope širom zemlje u decembru stižu još dva intrigantna filma sa elementima naučne fantastike. Od 12. decembra fanovi kultnog serijala „Podzemni svet“ biti u prilici da uživaju u petom nastavku u kome igra očaravajuća Kejt Bekinsejl, a od 29. decembra Dženifer Lorens i Kris Prat oduševiće bioskopsku publiku u romantičnom SF filmu „Putnici“.

Povezana vest:  Nani Moreti predsednik žirija kanskog festivala