Film inspirisan istinitim događajima „Operacija Hromit“, reditelja Džona H. Lija, u kome glavnu ulogu igra Lijam Nison, od danas možete pogledati u bioskopima širom Srbije
Film Operacija Hromit je inspirisan istinitim događajima i prati bitku kod Inčona, kada su snage UN organizovale iznenadni napad protiv severa.

Pre pokretanja operacije „Hromit“, američki general Daglas Mekartur, koga glumi proslavljeni glumac Lijam Nison, poslao je osam članova korejskog organa za komunikaciju na tajni zadatak, koje je predvodio južnokorejski poručnik Jang Hak-So, sa ciljem da uspešno sleti na Inčon.

Povezana vest:  Angelina Jolie i Brad Pitt očekuju sedmo dete

Nison je u jednom intervju izjavio „Šanse za uspešno sletanje bile su 1:5000. To je odluka koju je general Mekartur morao da donese, znajući da će milioni života biti u pitanju. Zbog toga sam postao jako svestan odluka koje naši lideri, naši političari, moraju svakodnevno da donose. Mozda ne svakog dana, ali tokom svojih mandata„.

Povezana vest:  U Berlinu održana svetska premijera filma „Heroji radničke klase“ Miloša Pušića

Film Operacija Hromit rađen je u produkciji južnokorejske kompanije „Taewon Entertainment“, a scenario je napisao Li Men Hi.