Velinovic nagradaMotel Nana laureat 39. SOFEST-a
Večeras je svečanom dodelom nagrada završen 39. SOFEST. Film Motel Nana reditelja Predraga Velinovića dobitnik je svih pet zvaničnih nagrada, kao i dve nezvanične. Ovakav ishod žiriranja iznenadio je, ali prvenstveno obradovao ekipu filma Motel Nana.
-Filmovi se u Srbiji snimaju kada se ima dovoljno para što je gotovo nikad ili kada neko ima prijatelje. Nagrade filma Motel Nana pripadaju celoj ekipi, a to su upravo pirajtelji – rekao je Velinović i Festival proglasio zatvorenim.
Nakon dodele nagrada, glavna glumica Beba Lončar i Ljubomir Radičević reditelj filma Ljubav i moda, poklonili su se publici u Sopotu pre premijerne projekcije digitalizovane kopije filma Ljubav i moda, a ispraćeni su uz ovacije.
ODLUKA ŽIRIJA O NAGRAĐENIM FILMOVIMA 39. FILMSKOG FESTIVALA U SOPOTU
Žiri takmičarskog programa 39. Filmskog festivala u Sopotu u sastavu:
1. Karpo Aćimović Godina, Predsednik žirija
2. Vojislav Brajović, član žirija
3. Miroslav Momčilović, član žirija
je na završnoj sednici, pošto je pogledao sve filmove u takmičarskom programu,  doneo Odluku o nagrađenim filmovima:
1. VELIKA STATUETA SOFEST ZA NAJBOLJI FILM FESTIVALA  i novčani iznos od 800.000 DIN, dodeljuje se producentskoj kući `Sirius production d.o.o.` za film MOTEL NANA. Nagrada je doneta jednoglasno.
2. NAGRADU ZA NAJBOLJU REŽIJU, koju čine statueta SOFEST  i novčani iznos od 400.000 DIN, dobija PREDRAG VELINOVIĆ za film MOTEL NANA. Nagrada je doneta većinom glasova.
3.  NAGRADU ZA NAJBOLJI SCENARIO, koju čine statueta SOFEST  i novčani iznos od 200.000 DIN, dobija RANKO BOŽIĆ za film MOTEL NANA. Nagrada je doneta jednoglasno.
4. NAGRADU ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU, koju čine statueta SOFEST  i novčani iznos od 200.000 DIN, dobija DRAGAN MIĆANOVIĆ za ulogu u filmu MOTEL NANA. Nagrada je doneta većinom glasova.
5. NAGRADU ZA NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU, koju čine statueta SOFEST  i novčani iznos od 200.000 DIN, dobija NIKOLINA JELISAVAC za ulogu u filmu MOTEL NANA. Nagrada je doneta jednoglasno.
Žiri publike u sastavu Anita Katić predsednica, Marica Popović i Zoran Matić, članovi, za najbolji film dodelio je statuetu Sloboda i 200.000 DIN ostvarenju MOTEL NANA, Predraga Velinovića u produkciji „Sirius production“ d.o.o.
Žiri kritike FIPRESCI Srbija na 39. Filmskom festivalu u Sopotu u sastavu: Srđan Savić, predsednik, Dušan Vukić i Dejan Dabić, članovi, većinom glasova doneo je odluku da se nagrada za najbolji film festivala dodeli ostvarenju MOTEL NANA, Predraga Velinovića u produkciji Serius Production d.o.o.
Povezana vest:  Glumice protiv estetske hirurgije