arjen_roben_holandija_vs_uruSP JUŽNA AFRIKA

Holandija u finalu!

 

Holandija je prvi finalista Svetskog prvenstva u Južnoj Africi. Večeras su na stadionu Grin Point u Kejp Taunu potvrdili kvalitet i savladali selekciju Urugvaja sa 3:2 (1:1).

Lale su u prednost došle već u 18. minuti fenomenalnim golom Van Bronhorsta čija je lopta pogodila mrežu sa oko 30 metara dijagonalnom putanjom.

Povezana vest:  Džeko produžio ugovor s Mančester Sitijem

Uzvratio je sjajni Dijego Forlan koji je udarcem sa 25 metara u 41. minuti zatresao mrežu Stekelenburga. Doduše, holandski golman je kumovao u tom golu budući da je lopta išla tačno po sredini gola.

holandija_slavlje_vs_urugvajSvesni svoje snage, Holanđani su napali u nastavku i to im se isplatilo sredinom drugog poluvremena. Snajder je svom timu doneo novo vođstvo šutem sa ivice 16-erc u 70. minuti, a sve dileme je rešio fenomenalni Arjen Roben zatresavši mrežu protivnika glavom sa penala tri minute kasnije. Do kraja je Pereira, u 92. minuti, tek uspeo da ublaži poraz i postaviti konačan rezultat, Holandija – Urugvaj 3:2.

Povezana vest:  Efenberg: Sumnjam da će se Riberi uskoro oporaviti

Holanđani, koji su na prvenstvu dosad zabeležili sve pobede, u finalu čekaju pobednika iz drugog polufinala koje u sredu igraju Nemačka i Španija.

Biće im to treće finale u istoriji na Svetskim prvenstvima. Zanimljivo i 1974. i 1978. godine su u finalu igrali protiv domaćina. Oba puta su poraženi, prvi put od Nemačke, a potom od Argentine.