Montevideo,_Bog_te_video_-_snimanje_3Završena prva faza snimanja „Montevideo, Bog te video“

 

Ekipa filma i TV serije „Montevideo, Bog te video!“ je ovih dana završila prvu faza snimanja – prvi film i prvih osam epizoda buduće televizijske serije, saopštila je danas producentska kuća „Intermedia Network“.

Nakon letnje pauze, ekipa će se ponovo okupiti u avgustu i nastaviti snimanje drugog filma o uspehu fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu 1930. godine, kao i preostale epizode TV serije.

Povezana vest:  Novi film Gavina Huda

Režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić, a scenario je napisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića.

Montevideo,_Bog_te_video_-_snimanje_4Uloge tumače Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Nebojša Ilić, Mima Karadžić, Branislav Brstina, Srđan Todorović, Slobodan Boda Ninković, Sergej Trifunović, Branka Pujić, Anita Mančić i drugi.

Snimanje se odvijalo na lokacijama u Beogradu i Barandi, a pojedine centralne beogradske ulice su zbog potrebe snimanja dobile izgled srpske prestonice od pre 80 godina, dok je teren FK „Dorćol“ takođe u potpunosti rekonstruisan u veran izgled stadiona iz 1930. godine.

Povezana vest:  Trideset godina od premijere prvog dela Indijane Džonsa

Projekat koji pored filma i TV serije obuhvata i istoimenu knjigu Vladimira Stankovića, dokumentarni film, monografiju i izložbu, govori o istorijskom uspehu reprezentacije Kraljevine Jugoslavije u glavnom gradu Urugvaja, Montevideu, i osvajanju trećeg mesta.