Karlove VariFilm “Žena sa slomljenim nosem“ prikazan u Karlovim Varima, pozitini stavovi kritičara
Novi filmski projekat producenata „Klopke“ (2007.god) u ko-produkciji Srbije i Nemačke, podržan je i nagrađen na srpskim i nemačkim stručnim konkursima a prikazan je na ovogodišnjem Internacionalnom filmskom festivalu u Karlovim Varima.
Nakon prikazivanja, film ’’Žena sa slomljenim nosem’’ je dobio sjajne kritike kako publike tako i filmskih kritičara.
Za Screen Daily, najznačajniji filmski kritičar Mark Adams je objavio: ’Zanosna i intrigantna drama Srđana Koljevića je veoma elegantna i na momente posebno dirljiva priča o tome kako jedan incident može da prouzrokuje niz događanja, koji se mogu utkati u filmsku priču. Iako film ima i mračnih momenata, ovo je zanosna i optimistična priča. Ovo je film koji zaslužuje da bude dodatno prikazivan na festivalima i da se pažnja, zasluženo usmeri na izvođenje glavnih glumaca, Nebojše Glogovca, Anice Dobre i Branke Katić’.
Kritika Rej Beneta za Hollywood Reporter:  – Visprena i na neki način izvrnuta priča o tome kako suicidna majka i njena napuštena beba mogu povezati potpune strance i dovesti do neočekivanih obrta. Divna mešavina zanimljivih likova, muzike Maria Šnajdera, scenarija, režije i glume, ne samo da može dovesti do uspeha na međunarodnoj sceni, već i dokazati kako uprkos nizu nesrećnih trenutaka možemo očekivati sreću.
anica_dobra_zena-sa_slomljenim_nosemU pitanju je drugi po redu film Srđana Koljevića, autora filma „Sivi kamion crvene boje“ (2004.god), koji je imao veoma uspešnu distribuciju u Evropi i u Srbiji a osvojio je čak 11 međunarodnih kao i 13 domaćih nagrada.
Film ’’Žena sa slomljenim nosem’’ govori o Beogradu danas, kada se klatno energije i emocija, posle godina ratova, destrukcije, mržnje – pomera na suprotnu stranu, ka životu, ponovnom otkrivanju ljubavi i prevazilaženju ožiljaka iz prošlosti.
Zapravo, film je komponovan od priča o neobičnim ljubavima koje spašavaju živote; inspirisan pozitivnom energijom ljubavi koja pobeđuje i u naizgled neverovatnim okolnostima. U sudarima sa nemogućim ljubavima, neočekivani spasioci na različite načine spasavaju jedni druge i pronalaze razlog za život.
Srđan Koljević je scenarista i reditelj filma a glavne uloge tumače Nebojša Glogovac, Anica Dobra i Branka Katić.  U ostalim ulogama se nalaze Vuk Kostić, Nada Šargin, Jasna Žalica, Nikola Rakočević, Dubravka Kovjanić, Vojin Ćetković, Ljubomir Bandović, Rada Đuričin, Miodrag Milovanov i Nikola Đuričko.
Premijera filma ’’Žena sa slomljenim nosem’’ se očekuje na jesen ove godine.
Povezana vest:  "Kruds" oduševili publiku