johnny-depp-mad-hatter-burton-wonderland

Džoni Dep u novoj adaptaciji scenarija Hantera S. Tompsona

 

Glumac Džoni Dep izjavio je da je obećao kultnom piscu i novinaru Hanteru S. Tompsonu da će snimiti film „Dnevnici ruma“ (The Rum Diaries) po njegovom scenariju, preneo je danas sajt „Didžital spaj“.

U filmu, koji će premijerno biti prikazan krajem godine, Dep glumi alkoholičara Pola Kempa, pisca koji radi kao novinar u Portoriku.

Dep je rekao da je scenario za film pronašao u Tompsonovom podrumu.

Povezana vest:  Sarajevo Film Festival uključuje Ukrajinu u svoje regionalne programe

-Sećam se da sam rukopis iskopao iz neke kutije u njegovom podrumu. On nije ni znao da je tamo i kada sam ga izvukao, on je bio u fazonu ‘Isuse Hriste’ – rekao je Dep.

Dep je dodao da su njih dvojica potom pročitali scenario i dogovorili se da snime film.

-Istina, on nije ispunio svoj deo dogovora. Pretpostavljam da je imao pametnija posla – rekao je glumac.

Povezana vest:  Ketrin Zita-Džons u filmu Rock of Ages



Tompson je umro 2005. godine. Dep je već jednom glumio u filmu rađenom po Tompsonovom scenariju – „Strah i paranoja u Las Vegasu“, Terija Gilijama iz 1998. godine.

Zvezda filmova „Pirati sa Kariba“ rekao je da je celokupna filmska ekipa učestvovala u svakodnevnim ritualima u Tompsonovu čast.

-Svaki dan smo imali ovaj ritual njemu u čast. Njegova stolica stajala je pored režiserove, imao je lični scenarijo i stavili bismo paklicu ‘Danhila’ na stočić sa strane, kao i flašu Čivasa – njegovog omiljenog pića i posudu punu leda – rekao je glumac.

Povezana vest:  Presterova vodi regionalne filmske MTV nagrade

-Svako jutro utrljali bismo malo Čivasa na vrat, kao neku vrstu Hanter kolonjske vode, uzeli bismo gutljaj i otišli na posao. To smo radili svako jutro pa je Hanter uvek bio sa nama – rekao je Dep.

Premijera filma „Dnevnici ruma“ zakazana je za 28. oktobar.