Prodaja ulaznica za 45. Fest počela je danas, a već od osam sati, prema rečima predstavnika Cebefa, formiran je red ispred blagajne Sava Centra.

Prodaja je počela u 10 časova, a oni najnestrpljiviji su već od osam sati bili u Sava Centru, da bi oko podneva već više desetina ljudi čekalo u redovima od ulaza u SC do blagajne.

Najveće interesovanje vlada, kako kažu organizatori, za film “Na mlečnom putu” Emira Kusturice koji će biti prikazan na otvaranju 24. februara.

Povezana vest:  Bankrotirao filmski studio "Metro-Goldvin-Majer"

Karte se prodaju na blagajnama dvorana u kojima se održavaju projekcije, a ulaznice za projekcije u Sava Centru mogu se kupiti i online putem Eventima, kao i na Eventim prodajnim mestima.

Do 10. februara odobrava se 10 posto popusta na komplete ulaznica po terminskim linijama.

Fest će biti održan od 24. februara do 5. marta.

Povezana vest:  Cool filmsko leto u bioskopima Cineplex

Biće premijerno prikazano 95 filmova, među kojima su i oni nominovani za Oskara u različitim kategorijama: “Džeki” Pabla Larena, “Mesečina” Berija Dženkinsa, “Nevidljivi faktori”Teofora Melfija, “Po cenu života” Dejvida Makenzija, “Mančester na moru” Keneta Lonergana, “Ona” Pola Ferhofena.

Fest će zatvoriti novo ostvarenje američkog reditelja Martina Skorsezea ”Tišina”.

Ulaznice za svečano otvaranje koštaju 500 dinara, a za ostale projekcije 300, 350 i 400 dinara zavisno od termina.

Povezana vest:  Premijera filma ''Gangsterski odred'' u Centru ''Sava''

Filmovi će se prikazivati u Sava Centru, Domu omladine Beograd, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopima „Fontana“, „Sinepleks“ (Ušće), u Jugoslovenskoj kinoteci i Muzeju kinoteke, a od ove godine i u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ i Centru za kulturu u Sopotu.