Nakon produžetka roka za prijave na „First Draft“ konkurs u novembru prošle godine, a zbog velikog broja pristiglih scenarija, HBO Adria produžuje rok za objavu rezultata „First Draft“ konkursa.

Umesto 1. marta 2017, rezultati će biti objavljeni 15. aprila na stranici konkursa www.hbo.rs/firstdraft, kao i putem zvaničnog saopštenja za medije.

„Jako smo uzbuđeni što je naš „First Draft“ konkurs ispraćen sa toliko interesovanja širom regije, pa želimo da iskoristimo ovu priliku da se zahvalimo svim učesnicima koji su prijavili svoje radove i time pokazali interes za saradnju sa HBO-om. Tokom trajanja konkursa primili smo 570 prijava, od kojih je 123 diskvalifikovano zbog odstupanja od zadatih pravila. Ostalih 447 scenarija trenutno su u procesu evaluacije. S obzirom na vreme koje je potrebno za evaluaciju ovako velikog broja scenarija, odlučili smo da produžimo rok za objavu rezultata konkursa. Naš cilj je da svakom od ovih projekata posvetimo potpunu pažnju i vreme potrebno za detaljnu evaluaciju pa je to ujedno i razlog odlaganja objave rezultata konkursa za 15. aprila 2017.  Zahvaljujem se svima na strpljenju.“ – rekao je Marin Kariž, direktor HBO Adria.

Povezana vest:  The Prodigy - World's on fire - samo 31. marta, samo u Koloseju!

HBO Adria First Draft natječaj je predstavljen ove godine na Sarajevo Film Festivalu kao dio CineLink Drama programa, pozivajući autore da prijave svoje originalne scenarije smeštene na području Adria regije koju čine Srbija, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

HBO Europe producira kvalitetne serije u Češkoj, Rumuniji, Poljskoj i Mađarskoj još od 2010. godine. Nagrađivana miniserija „Ognjeni grm“ (Burning Bush) kao i vrhunske dramske serije poput „Lagodan život“ (Aranyélet), „Mamon“, „Pakt“, „Shall We Kiss“, „Čopor“ (Wataha) i druge osvojile su kritičare i gledaoce u zemljama iz kojih potiču, ali i pobudile interesovanje na međunarodnoj sceni. Uvek odvažna, inovativna, jedinstvena, revolucionarna i spremna na rušenje tabua – produkcija sa HBO potpisom je postala sinonim za kvalitetne priče.

Povezana vest:  Dva pandura - On line intervju glumaca Brusa Vilisa i Trejsija Morgana

HBO sada planira da napravi korak dalje i razvije i producira novu dramsku seriju u Adria regionu, koji čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Kao i kod matične firme, naglasak poslovne strategije HBO Europe počiva na razvoju i produkciji vrhunskih TV serija. Naš prvenstveni cilj je saradnja sa lokalnim talentima, kako bismo uspešno razvili serije namenjene pre svega domaćim gledaocima i zasnovane na originalnim lokalnim idejama. To je ujedno i glavni cilj First Draft konkursa, putem kojeg tražimo najbolje scenarije iz Adria regiona.“ – rekao je Stiv Metjuz, izvršni producent za razvoj dramskog programa HBO Europe.

Povezana vest:  Robert Pattinson u krevetu s Umom Thurman

Rezultati „First Draft“ konkursa biće objavljeni 15. aprila 2017. na stranici konkursa www.hbo.rs/firstdraft, kao i putem zvaničnog saopštenja za medije.